Mengdetrening i selvtillit

– Jeg tok programmet Kommunikasjon og ledelse før min første lederjobb. Det var helt essensielt i min utvikling som leder. Da fikk jeg som teknolog verktøykassa jeg trengte, og fikk satt ledelse i system. Mitt eget system.

Dette forteller Lene Diesen, som er administrerende direktør i NetNordic Norway. Hun legger til at treningen med Dale Carnegie ble hennes fundament for å lære om ledelse som fag.

– Fordelen med dette programmet var at vi ble «tvunget» til å trene på det vi lærte fra uke til uke, så det ble en del av mitt DNA.

Ro og trygghet
– Noe annet jeg tok med meg fra programmet var hvordan jeg bedre kunne håndtere stress og press. Jeg lærte meg å ha kontroll og fremdrift på en gang, samt å leve i «dagtette rom» for å være til stede her og nå, og ikke gruble over ting som hadde skjedd eller bekymre meg for fremtiden. Det ga meg ro og trygghet på at jeg er god nok.

Hva satte du mest pris på i programmet?
– For meg personlig var programmet en selvtillitsboost. I programmet ble skapt en trygg ramme for å prøve og feile. Hos meg sitter ønsket dypt om å prestere godt, og da trengs kompetansepåfyll og en trygg treningsarena for å lykkes. At vi alle hver gang måtte stå opp og presentere læringer og erfaringer fra siste ukas jobbaktivteter foran de andre, gjorde at jeg fikk mengdetrening i selvtillit.

Lene understreker at hun fikk tryggheten til å bli mer synlig og ta plass som leder. I tillegg nådde hun både budsjettmål og viktige delmål i løpet av programmet.

– Jeg er ambisiøs, relasjonsfokusert og har stor interesse for teknologi. Min lederfilosofi er å få til ambisiøse mål gjennom folk. Det gjør jeg nå i rollen som administrerende direktør i NetNordic Norway, hvor vi leverer samfunnsnyttige teknologiske løsninger og tjenester som skaper et bedre samfunn, til våre kunder.

Til syvende og sist handler det om å bidra til at verden har blitt litt bedre når jeg forlater den, avslutter Lene.

«Det at vi alle hver gang måtte stå opp og presentere læringer og erfaringer fra siste ukas jobbaktivteter foran de andre, gjorde at jeg fikk mengdetrening i selvtillit.»

Lene Diesen / Administrerende direktør, NetNordic Norway
2023 04 26 lene diesen 127 hires

Lene Diesen, Administrerende direktør i NetNordic Norway.

Lenes tre tips til ledere:

  1. Finn deg en eller flere gode leder som du kan lære fra.
  2. Jobb bevisst med å skape psykologisk trygghet.
  3. Tål å ikke ha kontroll – finn ro og trygghet selv om alt endres rundt deg.