En klar trend vi ser er at i en arbeidshverdag påvirket av raske endringer og mye usikkerhet, blir ledertrening og utvikling av medarbeidere stadig viktigere. Det er derfor ekstra gøy å se at Dale Carnegie denne våren fortsetter å vokse – for å møte kundens behov.

Det kreves mye av Dale Carnegies trenere og medarbeidere, så vi er stolte over at Egil Kvamme er vårt nyeste tilskudd på kontoret. Det er mye vi kunne ha sagt om Egil, men vi syns det er mer interessant å utfordre han til å si noe selv!

– Jeg vil kort fortalt beskrive meg selv som en åpen, dedikert og omgjengelig fyr. Jeg er en person som liker å holde meg oppdatert og følge med på omgivelsene, og interesserer meg for alt fra business til ski og bryting. Grunnverdiene mine gjør at jeg er opptatt av hvordan de rundt meg har det, så venner og familie er veldig viktig for meg, og aller viktigst er sønnen min.

Verdier er også det som trekkes fram på spørsmål om hvorfor han ønsket å jobbe i Dale Carnegie.

– Jeg føler jeg har mye å tilby! På fritiden jobber jeg frivillig som brytetrener, og jeg er nå i en periode av livet hvor jeg i enda større grad ønsker å bidra for andre. Dale Carnegie hjelper selskaper å vokse, men fokuset ligger alltid på individer og hvilke utfordringer og ambisjoner den enkelte har. Tilnærmingene og metodene som Dale Carnegie bruker bygger på relativt tradisjonelle prinsipper, hvor det å være genuint interessert i andre og behandle mennesker med respekt er grunnstenen. Det er noe mange glemmer etter mange år i forretningsverdenen, og en filosofi som treffer mine verdier godt. Uten god grunnmur blir aldri et hus topp – jeg tror det er slik med ledere også!

Så hvordan har den første tiden i ny jobb vært?

– Det har vært en lærerik og fin start! Mye av tiden har gått med til å bli kjent med nye kollegaer og andre måter å jobbe på, noe som har vært veldig spennende. Det føles godt å komme inn i et selskap og et miljø som støtter deg og sprer positivitet – som verdsetter verdien av et smil.

Og Egil er ikke i tvil om at kundene vil merke at vi har vokst med én ansatt til, og at han har mye å tilføre Dale Carnegie.

– Et av de første grepene jeg tok etter jeg startet i jobben var å få gjennomslag for å bytte kaffemaskin på kontoret, noe som vil heve kaffekvaliteten betraktelig når vi har kunder på besøk! Men utover bedre kaffe ønsker jeg å hjelpe kunder, både selskaper og enkeltpersoner, med å vokse – de aller fleste har et enormt potensial de dessverre aldri ser selv, og det skal jeg prøve å belyse og få fram.

– Etter å ha jobbet mange år som selger, fra å gå fra dør til dør for å selge bøker som ung, til å jobbe i store selskaper som Acer og Gartner, har jeg opparbeidet meg en god og bred forståelse for hvordan forretningslivet fungerer – og hvilke utfordringer mange møter i jobbhverdagen. Å kunne kombinere den kunnskapen med mitt ønske om å hjelpe føles som en perfekt match for meg! Det kjennes ut som om Dale Carnegie og jeg endelig har funnet hverandre og at det var «love at first sight».

For å virkelig bli kjent med måten Dale Carnegie jobber på, går Egil selv vårt mest populære program Kommunikasjon og lederskap, sammen med 25 andre deltakere.

– Det er gøy, tidvis utfordrende, alltid inspirerende og lærerikt, og ikke minst helt nødvendig for at jeg virkelig skal forstå hvem vi er og hva kunden vår kan forvente. Det handler om å prøve all medisinen selv. Etter fem samlinger av det 12 uker lange programmet har jeg blitt klar over flere egne «blindspots» og fått et par aha-øyeblikk på hva jeg må forbedre – samtidig som jeg har fått muligheten til å utvikle videre det jeg allerede er god på.

– Jeg forsøker å ta i bruk det jeg lærer i jobbhverdagen med en gang, og da hjelper det at jeg hele tiden jobber med konkrete mål og aktiviteter jeg skal gjennomføre, og ikke minst at vi får støtte i form av coaching mellom hver samling. En spennende prosess så langt, med veldig mange flotte mennesker som meddeltakere!

Vi er storfornøyde over å ha fått deg med på laget, Egil, og gleder oss til veien videre! Dale Carnegie har fått en ressurs som vil merkes langt utenfor våre kontorvegger.

Hvis du ønsker å lese mer om den treningsprosessen Egil har startet på, Kommunikasjon og lederskap, kan du gjøre det her. En fin måte å få et innblikk i hva treningen går ut på er å komme på en av våre kostnadsfrie workshoper som holdes i Oslo.


– Ellen

Categories: Ledelse