Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Tidsstyring i den digitale verden

Social-media-office
 


Å være effektiv på jobb er en av de viktigste egenskapene for å bli sett på som en bidragsfull medarbeider eller leder. For kun noen år siden, var vår eneste avbrytelser en nysgjerrig kollega som stakk hodet inn på kontoret. I dag, må vi håndtere kontinuerlige avbrytelser, ikke bare fra kollegaer, men også fra digitale hjelpemidler som for eksempel smart-telefoner, e-post, sosiale medier og "instant messages". Her er 3 tips til hvordan du kan håndtere tiden din mer effektivt i en 24/7 verden hvor alt skal skje samtidig.

 

Start tidlig

Det er ingen ulempe ved å starte dagen 30 min tidligere. Hvem er ikke villig til å gi opp 30 minutter med søvn for å kunne få en arbeidshverdag som er 100% mer effektiv? Benytt disse 30 minuttene ekstra til å håndtere e-post innboksen uten forstyrrelser. Da får du tid til å svare grundig på alle e-post som har samlet seg i løpet av kvelden og natten. Bonusen er at du får nyte kaffen i ro med en god porsjon god samvittighet.

 

CRM-system eller kalender

God tidshåndtering og planlegging kan fort bli forstyrret av digitale fristelser som å sjekke Facebook og Instagram for hva som har skjedd siden sist. Samtidig kan teknologien også hjelpe deg å få kontroll på tiden. Har du en lang oppgaveliste? Bruk 10 minutter hver morgen til å planlegge hvor lang tid du skal bruke på hver oppgave og legg de inn i kalenderen din. Sett på en påminnelse for når oppgaven skal være ferdig eller legg inn en digital-puste-pause. Sannsynligheten er større for at du jobber med effektivt i kortere perioder og får unnagjort alle de viktige oppgavene, både store og små.

 

Effektive møter

Sitter du ofte i møter og tenker: - Dette er bortkastet tid. Du vil heller benytte tiden til noe annet? Møter er mest sannsynlig en del av jobben din og ikke ekstra tid for å surfe på nett. Beholder du 100% fokus i møter vil du mest sannsynlig spare deg selv for arbeid det vil ta å sette deg inn i temaene i etterkant. Ha respekt for de andre møtedeltakerne og la telefonen ligge igjen på kontoret eller slå den av. Hvis du er avhengig av å være tilgjengelig, slå av lyden eller be andre kollegaer ta imot beskjeder. Da blir fristelsen for å sjekke været og nyheter også mindre…

 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com