Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Samle energi til endringen

utfordringer
 

En av utfordringene som kan oppstå ved organisasjonsendringer, er at du føler deg utmattet etterpå. Alle kreftene dine er fokusert på nye oppgaver, nytt ansvar og nye relasjoner. Derfor må du lete etter strategier for å opprettholde og til og med øke energinivået ditt i endringsperioder.

Skap en visjon
Ingenting er mer motiverende på et personlig plan enn å skape en overbevisende visjon. Forestill deg at du lykkes som følge av endringen. Se for deg fordelene ved å vokse som følge av endringen – skape nye muligheter, bygge en mer spennende og dynamisk fremtid og åpne opp for nye suksessmuligheter.

Lag en liste over muligheter
Hvilke muligheter oppstår som følge av endringen? Lag en liste over alle måtene du kan vokse, legg til nye kunnskaper, møt innflytelsesrike personer og legg til verdifull kunnskap i CVen din.

Bygg nettverk
Det er vanskelig å skape energi i et vakuum. De fleste trenger å bli stimulert av andre personer og deres ideer, innspill, tilbakemeldinger og støtte. Endringsperioder gir muligheter til å utvide nettverket av personer som forstår deg, tror på deg og er villige til å hjelpe deg fremover.

Bygg broer
Organisasjonsendringer medfører vanligvis at det dannes nye relasjoner. Noen ganger motarbeider du disse nye relasjonene, særlig hvis de innebærer en ny overordnet eller at du ser for deg at du mister autoritet og ansvar. I stedet for å trekke deg tilbake fra den nye relasjonen, kan du samle energi fra den ved å omfavne den og bygge broer mellom deg selv og personer du møter. Å møte nye personer gir alltid mye energi, fordi det gir deg mulighet til å finne felles verdier og mål, og det gir muligheter for kreativt samarbeid.

 

 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com