Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Salgsmøtet – hvordan bygge et kunnskapsrikt salgsteam

Salgsmøtet er ofte preget av statusoppdateringer, resultater siden sist, informasjon om kunder og anerkjennelse av dyktige teammedlemmer. Ofte er utdanning og ny læring et nedprioritert tema. Her er noen tips til hvordan du kan holde effektive og verdifulle salgsmøter for dine selgere.

Demonstrere. Demonstrere et produkt eller en service. På den måten får selgerne se og oppleve hvordan de kan gjøre det i praksis. Coach en frivillig selger etter din egen demonstrasjon for ekstra læring, og få alle til å gjøre det for hverandre to og to.  

Trene – Bruk reelle case studier og reelle eksempler, få selgerne selv til å komme med erfaringer. Få selgerne til å trene på hvordan håndtere saken to og to, for deretter å summere ulike løsninger.  

Inviter en kunde – Inviter en kunde som kan fortelle om egne opplevelser med selgere, om sin industri, utfordringer og behov. Dette kan bidra til at selgeren får en dypere forståelse i en mer avslappet atmosfære enn på et eksternt salgsmøte der de må prestere.

Konkurranse – Gjennomfør en konkurranse eller quiz med spørsmål om servicen eller produktet dere leverer. Alle reiser seg og den som blir stående til sist går av med seieren.  

Oppsummering av salgsprosess – Bryt ned salgsprosessen i mindre deler, del teamet opp i mindre team og hver enkelt gruppe tar for seg en del av salgsprosessen som de presenterer foran stor gruppe. Til slutt får alle oppsummere med hva det var det viktigste de tok med seg fra læringen og hva de skal begynne å bruke når.

Kontinuerlig læring og økt produkt eller service kompetanse for selgerne dine vil være helt avgjørende for om selgerne lykkes ute i felten og leverer de omsetningstallene som kreves. Sørg for at læringsdelen er morsom, ufarlig og utfordrende. Sørg for at du utfordrer alle kompetansenivåer i teamet, del heller teamet inn i mindre grupper dersom det passer bedre.

 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com