Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Rekk alt før ferien

juni2012
 


For å få unna alle forpliktelser og oppgaver før ferien, uten lange ettermiddager og dårlig samvittighet, kan du begynne å forberede tidlig. Her er noen enkle grep du kan gjøre for å lande oppgaver og gå inn i ferien med ro.

1. Begynn med en gang
Sett av 2 timer og gå igjennom alle arbeidsoppgaver og prosjekter du har ansvar for. Legg bort telefon og e-post og sørg for å gi deg selv ro uten avbrytelser.

2. Skriv en liste
Lag deg en liste med punkter eller lag et tankekart. Bruk det verktøyet du liker best for å få oversikt over oppgavene dine.

3. Prioritere
Sorter oppgavene i en prioriteringsliste. Hva må du være ferdig med før sommeren? Hva kan vente? Prioriter de store oppgavene, som krever mest tid og energi, først. Det er gjerne disse oppgavene vi tenker på når vi er på ferie. Så sørg for å bli ferdig med de.

4. Delegere
Når du går igjennom prioriteringslisten din, se etter mulighetene for å delegere oppgaver. Skal noen andre kollegaer være igjen når du tar ferie? Kan de gjøre unna noen av dine oppgaver da? Se på muligheten for å delegere oppgaver og ansvar, og gjør det tidlig.

5. Lag en sjekkliste
Hvis du skal overlevere oppgaver til andre – gi de en sjekkliste og gjør klart alle dokumenter. På den måten kan du forsikre deg om at oppgavene blir gjort, og de blir gjort rett.

6. Løse tråder
Når det oppstår hastesaker og ad-hoc oppgaver, som du kan utsette til over sommeren, noter de ned og vurder kontinuerlig om du må omprioritere listen din.

7. Møtefri uke
Siste uken før ferien, sørg for at du ikke har møter som kommer til å oppta deg. Da rekker du å trappe ned og få oversikt, samt har tid til å ta hastesaker fortløpende. Lag en liste over viktige oppgaver du skal starte med etter ferien og hvis du rekker: tøm e-posten.
 
8. Avtale møter
Jobber du med salg, kan det gjøre starten etter sommeren lettere hvis du allerede nå booker inn møter de 2 første ukene etter ferien. Da blir det lettere å komme i gang med salgsmålene for høsten.
 
9. Fokusere
Fokuserer du på en oppgave av gangen, er det større sannsynlighet for at du jobber med effektivt. Sett av nok tid i kalenderen og gjør en og en oppgave ferdig. Da utnytter du tiden mest effektivt.
 
Så sett deg som mål at du skal planlegge kalenderen frem til sommerferien. Der skal du vite hva du skal gjøre og når. Hvordan ser det ut dagen før ferien? Hva slags følelse vil du sitte igjen med når du går fra kontoret? Skriv det ned!
 

 

 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com