Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

4 tips for å motivere deg selv for forandring

En av de største utfordringene ved å gjennomgå store forandringer på organisasjonsnivå er at du kan ende opp med å føle deg utslitt. All din innsats er rettet mot nye oppgaver, ansvarsområder og relasjoner. På grunn av dette må du finne strategier for å opprettholde, eller til og med øke ditt eget energinivå under endringsprosesser. Her er fire tips for hvordan du kan gå fram. 

 
1. Skap en visjon

Ingenting er mer personlig motiverende enn å skape en motiverende visjon. Visualiser at du har oppnådd noe nytt og spennende som et resultat av endringen. Se for deg større og nye fordeler, nye muligheter for utvikling og en spennende og mer fleksibel hverdag. Hvordan kommer du til å ha det? Tegn eller skriv ned!

2. Skriv ned mulighetene
Hvilke muligheter skaper endringsprosessen?  Lag en liste over alle måter du kan utvikle deg, både personlig og profesjonelt, hvilke nye erfaringer kan du få, hvilke nye personer kan du bli kjent med og hva slags verdifull erfaring kan du ta med deg.

3. Utvid ditt nettverk
Det er vanskelig å skape energi i et vakuum. De fleste mennesker trenger innspill, tilbakemeldinger, støtte og nye ideer fra andre.. Endringer skaper muligheter til å bygge ut nettverket ditt med mennesker som forstår deg, tror på deg, og ønsker å hjelpe deg framover.

4. Bygg broer
Endringsprosesser i organisasjoner kan føre til at nye relasjoner etableres. Noen ganger motsetter vi oss nye relasjoner, særlig hvis de involverer en ny leder eller at vi selv mister vår posisjon i organisasjonen. I stedet for å jobbe mot de nye relasjonene, ta tak i din egen innstilling og gjør en innsats for å bygge nye relasjoner i organisasjonen. Å møte nye mennesker kan ofte gi ny påfyll av energi i det dere finner felles verdier og mål. Nye relasjoner kan bidra til nye ideer og tankemønstre, og øke kreativiteten. 

 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com