NYHETER

Inspirere – hva handler det egentlig om? Å kunne bevege andre og treffe både hodet og hjertet. Gjør vi det på jobben kan vi påvirke kulturen som igjen påvirker resultatene! Takk for personlige, viktige og sterke historier i samling 11! Inspirerende. Sørg for å være en leder


Forberedelser Samling 12

Samling 12

Neste samling setter vi kronen på verket! Tenk på hvem du skal formidle til – først og fremst din leder og de andre lederne. Deretter dine kollegaer i programmet gjennom de siste 12 ukene.

Det viktigste er hva du har utviklet igjennom 12 uker. Hvordan var du før og hvordan er du nå. Hva er annerledes i din adferd? Sett fokus på STORYTELLING (som du har blitt rå på nå) – en historie som gjenspeiler noe av det du har utviklet. Velg heller to nøkkelopplevelser, enn mange småtips à la: «og så er det viktig å lytte, og å gi ros, og å …». Velg de få adferdene som har betydd en endring for deg og som har skapt nye resultater. Du får gjøre det akkurat slik du vil – malen under er INGEN MAL men kun for å gi noen ideer.

Rapporten har 2 deler. Bruk din kreativitet. Noen stikkord følger her:

Del 1 – Viktigste læring fra prosessen – 2 min
Konkret hendelse – storytelling (som skal ha fokus på hvordan du har jobbet på en annen måte mot målet ditt eller hva er endret i din adferd for alltid) (hvordan var det før og hvordan er det nå?) Hvilke utviklingsområder (av de 5) har vært viktigst og hvorfor – hva har det resultert i?
Har du oppnådd ditt forretningsmål – si det – hvis ikke – fortell hva du har oppnådd. Si gjerne ordrett: Mitt forretningsmål var å … ! Det har jeg ikke oppnådd, er på vei, oppnådd. Ferdig! (ikke grunn til å komme med årsaker, du fremstår som en trygg leder ved å si høyt hva som er i mål og hva som ikke er i mål.) Den mest synlige ROI verdien viser du i visjonen (se under).


Hvilke målbare resultater har du skapt for deg og din bedrift (Tid, penger, kvalitet, antall), hva har du fått til og hva har det ført til? Vi hørte interessante resultater fra Craig, Siri Anne og Andreas som plutselig kan havne i noen millioner kroner. Du trenger ikke å ha et bevis – det er bare bra å synliggjøre i hvilke effekter din utviklingen KAN bety. Ønsker vi å bli strategiske ledere, trenger vi å tenke: verdi for selskapet. Denne innstillingen kan vi vise, her. Tenk: Hva resulterer min læring i? Og hva er et resultat av det? Hva resulterer dette igjen i? Gjør dette så mange runder frem til du havner i tid, kvalitet, penger, milepæl oppnåelser.


KRAV: ha med bevis OG involver publikum – et bevis som er gøy, gæren og som du selv kjenner, blir moro å bruke. Alt som skaper stemning, fungerer.
Anbefaling + Resultat – valgfritt

Del 2 – nytt mål/fremtidsbilde/visjon –  30-40 s
Beskrivelse av nytt mål og første aktivitet eller beskrivelse av fremtidsbilde. Si gjerne: «innen desember 2022/2023/2024 ønsker jeg…) Her er det viktig å være konkret. Tenk hva du ønsker å utvikle, forsterke. Det som kan bli utydelig er å si: «Jeg skal bare fortsette i samme spor». Si heller hva det sporet kommer til å bidra i forhold til mer verdi for avdelingen. Er det prosjekter, du skal vinne, en sterkere samhold eller stemningen du vil skape i teamet? Hva blir fokuset ditt nå?

Vær kreativ, overrask oss og  lederne. Bruk BEVIS (gjenstand), rollespill eller en analogi, for å forsterke din presentasjon. Tegn gjerne eller vis bilde av ditt nye fremtidsbilde! Tegning, bilde, musikk – alt er lov! Om du skal bruke PPT eller musikk, trenger vi å få beskjed i god tid. Sendes til meg.

Neste gang er siste mulighet for å legge igjen et avtrykk og bli husket. Bruk alt du har tatt med deg i denne prosessen! Nå er du sterk og trygg foran gruppe – så det er bare å nyte:-)

Vil du diskutere din avslutningsrapport er det bare å ta kontakt.
Oppfordrer alle til å sparre med noen; din parcoach, din veileder eller meg.
NB, gjestene har ikke gått programmet og kjenner ikke til ord som: «KDK, LIONO, HAR modellen, …». Du trenger ikke å rose Dale Carnegie, programmet, eller verktøyene – fortell heller hva du gjør annerledes og hva det har ført til – så blir det mer interessant for lytterne.

Du fikk også med en lapp hjem med navn på den du skal introdusere – dette er hemmelig:) Ingen vet hvem som introduserer hvem.

EKS: Neste er (Styrke) personen har utviklet……..  dette har ført til ……. ca. 20 sek!! Velkommen opp NAVN. Dette er en gylden mulighet til å gi våre programkollega et godt rykte til å leve opp i. La oss skape energi for hverandre, en siste gang.

Møt gjerne gruppen din kl. 12 eller 13. Gruppelederne kan treffe dere kl.  13.00
(Kl 14.00 setter vi i gang og fra ca. kl. 17.15 er det servering av tapas og fest:)

Hold foten på gassen nå folkens, sørg for at du tester tilnærminger, trakten og fortsetter og jobbe mot målene dine 🙂

.

.

Hvem kommer du til å bli kjent med?

.

Veilederteamet

Andreas Fossnær Wold / Neo Monitors
Craig Neville / Nordpeis
Gro Hvammen / Dale Carnegie Training
Siri Anne Martinsen / Bane No

..

Deltakere i programmet

Anne Kathrine Stensund / Microsoft Norge AS, Benjamin Asprusten / AF Energi & Miljøteknikk, Elin Søgnen / Elin Søgnen, Espen Halvorsen / AF Energi & Miljøteknikk AS, Jan Kristian Toresen / Sateba Norway AS, Jeroen Wiskerke / AF Offshore Decom, Jon Bjørgul / Icopaltak AS, Kine Sagbakken / Icopaltak AS, Kristine Ramsrud Nygård / Microsoft Norge AS, Magnus Knutsen / Sateba Norway AS, Magnus Skallerud / Selvaag Eiendom AS, Martin Inge Olsen / NRC Norge AS, Monica Tolk / Tieto EVRY AS, Morten Salvesen / DNB Markets, Rikke Bjørnland / AF Energi & Miljøteknikk AS, Runar Heggen / Norconsult AS, Siri Reimers Eng / Sedgwick, Sven Karlsen / AF Energi & Miljøteknikk AS


Tidligere Forberedelser

Samling 11

Takk for fleksibiliteten mtp. tid i går. Vi måtte plutselig rase gjennom stressrapportene og det var samtidig veldig inspirerende å høre hvor mange som har hatt et større gjennombrudd. Flere oppdaget til og med en blindspot! Denne gruppen kjennetegnes av mange som hadde stress som ett av hovedmålene. Ofte er det bare få som jobber aktivt mtp. stress. Inspirerende å høre hvor mye folk fikk hente fra dette området.

Stress og uro, hva er det egentlig? Ut fra det vi hørte i går, er jeg mer og mer overbevist om at det er det vi selv tillater oss at det skal være. Vi har ofte svarene selv og ut fra det må vi handle – gjøre annerledes, og kanskje be om hjelp:-) Da vil vi oppleve mestring, bli tryggere og dermed håndtere stress og uro på en mer positiv måte. (også kan det være helt ok. til «å gi f».

En praktisk samling er igjen! Samling 11 blir veiledernes avsluttning! La oss heije og feire disse 4 lederne som ikke har gitt seg.

Tenk deg muligheten for å unngå konflikter selv om du og dine kolleger har ulike synspunkter. Ville det ikke være bra om de andre iallfall lyttet til ditt standpunkt – i stedet for å angripe eller gå i forsvar? Da skal du fortsette å trene på støtdemper, bro og trakten (eksempel, eksemplet viser, derfor mener jeg at..) – resultatet blir at du får frem dine synspunkter og samtidig viser respekt for dine kolleger. En kort repitisjon på strukturen:

Støtdemper:
Det er viktig å … / Jeg forstår at det er viktig for deg å … /

Bro:
Stille i 3 sekunder / Og / Samtidig / Allikevel (husk inkluderende kroppsspråk)

Tenke:
Hva mener jeg egentlig?
Hvorfor mener jeg det EGENTLIG?
Hva er et eksempel som underbygger?

Snakke:
Rett inn i eksemplet
Eksemplet viser at…
Derfor mener jeg …Til neste samling utfordres alle til å overraske oss – la oss se alt det du har jobbet med disse månedene når du skal holde dine presentasjoner 🙂 Forbered deg gjerne til hvordan du skal involvere, motivere, engasjere. Ikke planlegg dine ord og hva du skal si – planlegg hvordan du skal vekke følelser hos oss.

 1. Gode mellommenneskelige relasjoner 90 sek. pres. s. 11.9 – Ingen HAR men avslutt med hvilke tilnærminger du skal utfordre deg selv til å praktisere fremover.
 2. Inspirere med følelser, 2min HAR, s.11.13 – fortell om person/situasjon som har inspirert deg i løpet av din yrkesmessig karriere

Trene på trakten og håndtere innvendinger – støtdemper, bro, eksempel, eksemplet viser, derfor synes jeg.…..Vi sees førstkommende Mandag. Send en SMS på søndag til Sebastian, i tilfelle at du er i karantene, isolasjon eller har fått påvist Covid. Sebastian trenger noen timer for å planlegge en eventuell digital samling. Ved 3 rapporterte saker på søndag kveld, blir samling 11 på mandag digital. Håper at vi alle kan avslutte LIVE med hverandre.

Med ønske om en strålende uke.

Samling 10

Takk for en ettermiddag full av lederskap, energi, humor og fleksibilitet – det er lenge siden jeg har ledd så mye 🙂 Takk for at alle er trygge og byr så mye på seg selv! Gro, Siri Anne, Andreas og Craig var enige med meg… Vi har sett tydelige gjennombrudd hos hver og en.

Anerkjenn din egen prestasjon: Det du har vist i samling 9, har du mest sannsynligvis sjeldent før hentet frem i deg selv. Det gjør meg som trener stolt å se hvor langt vi har kommet. (Og vi er ikke helt ferdig, ennå). Sørg for å implementere ditt nye register i jobbhverdagen.

T.S. Elliot sa: «Only those who risk going too far will find out how far they can get!»

Ta med deg denne neste gang du kjenner det i magen og har mest lyst til å la være, da vil du finne ut at du håndterer og kan mer enn du tror. Nå vet vi at forutsetningen for å være fleksibel og endringsvillig er at vi er trygge, åpne, de som slipper kontroll og er positive, modige og ikke er redde for å feile. Hvordan skaper du dette på jobben? Får du det til er sjansen stor for at flere presterer bedre og det blir morsommere på jobben.

Hva kan du gjøre for å holde gruppen ansvarlig for hverandres utvikling? Det er lov å utfordre hverandre og kapteinene! Velg en ny kaptein – siste etappen gir mest verdi gjennom å lære og utfordre hverandre. Husk eksempel fra Magnus takketale. Sparring med Elin ga et gjennombrudd. 🙂

 • Når vi møtes på torsdag ser vi frem til å høre hvordan alle har jobbet for å håndtere stress/press/uro på en bedre måte (delmål 3), og hvilke resultater det har medført. Du får 2 minutter og skal benytte HAR strukturen (s. 10.11).
  .
 • Vi ble også enige om å spørre også to kollegaer og en bekjent hvordan du er som lytter eller hvor tilstede du er. (be de være ærlige, si at du går på kurs) Følg opp med å be om et tipps for å bli mer tilstede og ett tips for å bli en bedre lytter.
  .
 • Les kapittel 10 i deltagermanualen, så er du forberedt på hvordan vi skal trene på å håndtere uenigheter og opprettholde kommunikasjonskanalene. Tenk gjerne igjennom hvilke innvendinger du vanligvis møter.

Er det noen som ønsker å invitere noen andre kolleger i tillegg til sin sjef på avslutningen 31. januar, så er det fint om Sebastian får beskjed innen fredag 14. januar

Verdt å lese om lytting

Samling 9

Ingen tvil om at verdsetting bygger selvtillit og at «pepping» av seg selv kan bidra til å øke engasjementet og overbevisningen.  Inspirerende å se hvor støttende alle er overfor hverandre. Og at alle tørr å utfordre hverandre. Mengder av energi, entusiasme og rett innstilling inspirerer!

TAKK for stemningsfull og engasjerende samling 8!

På mandag  viste vi at vi får til akkurat det vi vil og bestemmer oss for.  Det ligger i vår egen innstilling. Og ofte er det SMÅ, SMÅ endringer som gjør STORE forskjeller i hverdagen.

Nå gjelder det å ha fokus på hvordan du skal fortsette den gode vanen du fortalte om i dag, og for noen av oss; starte nye.

TS Elliot sa «Only those who risk going too far can possible find out how far one can get…..» 

Neste torsdag skal vi ta risiko og trene vår egen fleksibilitet. La høye hæler og skjørtet ligge igjen hjemme. Ta mot til deg (peppe deg) med tanke på å gjennomføre den nødvendige samtalen som vi skal rapportere på neste gang (delmål 5 s. 9.6) Gi ros med bevis til minst to personer på jobb som du vanligvis ikke gir ros til, og du vil mest sannsynlig få en positiv opplevelse (den hvite lappen).

Kapteinen sørger for at 2 og 2 snakker sammen før vi treffes igjen – slik at alle kan rapportere på «den nødvendige samtalen» delmål 5 (90 sekunder HAR)
Ha en god uke og sørg for at du er den personen som FÅR ting til å skje!

Her er link til en artikkel jeg syntes det var verdt å lese.

Samling 8

Takk for en bra og oppmuntrende mandag. 🙂 Jeg, (Sebastian) startet dagen med noen bekymringer for hvordan vinteren skal påvirke dette treningskull. Jeg trengte deres motivasjon og commitments. TAKK!

Gøy å høre hvor mye folk har jobbet mtp. samarbeid. Gøy også å høre at alle kjenner nytteverdien av det så langt sterkeste delmål: Delmål 5 eller «Lederskapsmålet». Det er her det blir spennende! 🙂 Vi fikk også trene på inngangen til den nødvendige samtalen som vi skal jobbe med til samling 9 (altså delmål 5).

Kapteiner: sørg for at alle henter seg inn, setter delmål 5 og kan stille forberedt til samling 8 (ros og anerkjennelse). Ingen trenger å være redde, bare fordi at vi har gått glipp av en samling. Anbefaler følgende agenda for digital fellesmøte:

 1. 5-10 minutter: 1 spørsmål fra fuelboks (som en diskusjon. Øv på oppfølgingsspørsmål i gruppen)
 2. Læringer siden sist: hvordan har jeg jobbet mot nye gjennombrudd eller mine langsiktige mål i programmet
  + hva skal jeg gjøre denne uken videre annerledes?
 3. Hvordan kan vi støtte hverandre fremover. (utfordre hverandre, ta initiativ for lagånd, …)

Herfra og videre står du selv ansvarlig for hvor mye du får igjen for programmet. Sørg for å prioritere din egen prosess. Det er få ganger i karrieren at vi tar oss tid og har så mange ressurser å spille på (veileder, team, trener, leder, …). Benytt sjansen / benytt deg av oss.

Neste gang skal du rapportere hvilke konkrete (målbare) resultater du har fått igjennom å jobbe med ditt endrevanemål (delmål 2) s. 8.14 (alle husker tape biten?). Det er en 1,5 min HAR modell. Du skal også forberede Ros (navn, styrke, bevis) S. 8.6 til de andre i din gruppe i programmet. Du kan gjerne skrive ned på et kort og overlevere.

Det er kapteinens oppgave å utfordre slik at alle har et resultat å rapportere mht «Endre vane» målet – hva er resultatet (tid, kvalitet el.) Nye kapteiner ble valgt på samling i går.

Sørg for at du kommer i gang med den nødvendige samtalen (delmål 5) der du skal påvirke innstillingen til en kollega (en som har en dårlig vane, slurver, forsurer miljø, ikke holder tidsfrister, ikke leverer bra nok kvalitet, noe du trenger si ifra om).  Forpliktelsen står på s. 7.13 og vi skal rapportere tilbake på samling 9. Dette er det siste delmålet vårt (delmål 5).

Det du trenger for å påvirke en annens innstilling:
1. tillit,
2. mot
3. En kort samtale

Et tips er å se de siste 9 tilnærmingene 22-30 på You Tube, anbefaler spesielt 24, 26 og 29:-) www.youtube.com. Søk på eks «secrets of success dalecarnegie 24»

Er det noe som er uklart – still spørsmål, resultatet er mest sannsynlig at du får mer ut av treningsperioden og når dine mål!

Ønsker alle en fin uke.

Å huske:
– jobbe med delmålene 2,3 og 4. Sjekk din manual i tidligere kapittel. Vi satt og et mål om å endre en vane, om å bli bedre med vår egen innstilling, og det å skape sterkere samarbeid.
– Samarbeidsrapport: jobb med en person/gruppe som du vil ha et spesifikt resultat fra gjennom å bruke minst en samarbeidstilnærming 10-21. På neste samling skal du rapportere tilbake på din erfaring rundt det og samtidig motivere oss til handling ut fra din erfaring!! Det er en 2 min HAR rapport (s. 7.5) (forpliktelsen ble gjort på side 4.31 i samling 4). Ta kontakt med din veileder eller Sebastian om det er noe du lurer på eller vil diskutere.

Hvordan tar du ansvar for du er tydelig i ditt budskap? Husk å teste og gjøre dine ideer tydelig i den situasjonen du skrev ned i manualen din på samling i går. Da vil du klare å være tydelig og få gjennom ditt budskap.

Les igjennom kapittel 7 i deltager manualen. Om du også følger lesehenvisningene til bøkene, vil det være mye lettere for deg å se den røde tråden gjennom prosessen på vei til ditt mål.

Hvordan vinne venner Del IV kap 1-5, Grip Ordet Del V kap 12-13

Samling 6

Tenk hvor mye kraft og tilstedevarelse vi viser i vår kommunikasjon, når vi bare holder øyekontakt i 5 sekunder, bruker armene, løfter stemmevolumen eller hvisker for å skape stemning. Kommunikasjon handler om å skape en opplevelse for andre. Klarer vi å slippe fokus på oss selv og vår «naturlige væremåte», vil budskapet vårt treffe mange flere men langt mer kraft. Vi gleder oss til å høre hvordan alle har tatt i bruk sitt nye register på jobb.

Presentasjon «Gjør ideene dine tydelige» (LIONO)

Vi fortsetter veien til en sterkere kommunikasjon. Vi kommer til å forklare kompliserte budskap på en enkel måte og trener til å både tenke og snakke på stående fot. Mange opplever denne samlingen som en lettelse, da vi får noen enkle verktøy som gir oss mer tid til å sortere tankene våre.

Du har kunnskap som ikke vi kan noe om. Forklar oss derfor noe yrkesrelatert, uten kompliserte fagbegrep. Sorter dine tanker og følg sjekklisten LIONO på side 6.4 så gjør du denne 2 minutters presentasjonen interessant for oss andre i rommet.

Tips: Bruk noe jobbrelatert! / Dette er IKKE en H+A+R modell / Start gjerne med ett spørsmål / Snakk med din veileder eller Sebastian for å få mer klarhet om du trenger det.

Eksempel på en struktur: Åpning / forklar 3 nøkkelbegrep / oppsummer nøkkelbegrep / Avsluttning
Eskempler på tema: salgsmodell, hvordan måle avgass, blindspot, varmepumpe, …

2 minutt
Forberedelsesskjema på side: 6.5

Tenke klart i uforberedte situasjoner

Hadde det ikke vært herlig å uttrykke seg klart og inspirerende, selv på stående fot? Denne seansen blir et nytt nivå og gjennombrudd for mange som ønsker å snakke mer fritt, uten å være avhengig av skript og lange forberedelser.

OBS: Ingen forberedelse! bruk tiden på små aktiviteter i hverdagen og privat

Samling 5

Gratulerer Team «The Craigs», «Kapla», «All In», og «Lysaker Bulls» med deres inspirerende kapteiner. Vi hørte engasjerte ledere som virkelig kommer til å skape stemning og engasjement. Følg deres strategi og hjelp hverandre til å få til mer. Vi gleder oss neste uke til å høre hva som har skjedd / eller ikke skjedd.

I tillegg så vi sterke innsikter, personlige læringer og motiverende tips mtp. delmål 1: relasjonsmålet. Sørg for små aktiviteter mtp. å endre en vane, stress og samarbeid, så får du mest ut av denne treningen.

Gjør som Espen gjorde i dag – bruk mer av ditt register fremover for å gi andre en sterkere opplevelse. Det er du som sitter i førersete.

Dagen handler fullstendig om din kommunikasjon. La oss sørge for å aldri mer holde kjedelige møter der andre sovner av, tenker på kveldens middagsrett eller leser eposter.

«Kassefabrikken»

Les 6 ganger teksten «Kassefabrikken» på side 5.4

Presentasjon «Engasjere»

Vi gjennopplever en hendelse som handler om bevegelse og stemning
Ved bruk av hele ditt ressursregistret skal du leve deg og de rundt deg inn i hendelsen

OBS: dette kan være en privat eller jobbopplevelse. Du gjennopplever ett minutt av opplevelsen. Det er ikke viktig å forklare eller fortelle. Eksempler kan være: Skitur, bil, aktiviteter, opplevelser, eventer, turer og reiser, …, … vær kreativ og overrask oss!

1 minutt
Forberedelsesskjema på side: 5.7

Presentasjon «Overbevise»

Formidle noe du sterkt står for. Her lærer vi oss til å rive folk med oss og bli en som andre ønsker å følge og lytte til.

OBS: her må du gjerne bruke ett jobbeksempel. Hva er det du er veldig imot eller FOR. Eksempler er møtekultur, kommunikasjon, rollemodell, verdier, salg, presentasjoner. Her kan vi bruke både negative eksempler og positive eksempler. Tenk på hva som inspirerer deg mest og hva du syns er overbevisende i andres kommunikasjon. Snakker du om noe du personlig virkelig brenner for blir det lett synlig for oss. Gjør det enkelt for deg selv og velg et tema som virkelig lyser opp øynene dine.

1 minutt
5.11

Les gjerne hele kapittel 5 i deltakermanualen. Da får du mer forståelse over «momentene» og «poengene» i samlingen.

.

Samling 4

Nå har vi satt vårt andre delmål som handler om å endre en vane, kom i gang straks – første aktivitet har du allerede uttalt, og snart gjennomført..? Tenk på hvilken mulighet dette er til å teste deg selv når det gjelder å bryte en dårlig vane/starte opp en ny. Vær kreativ og ha det gøy når du nå jobber videre med delmålene. De konkrete aktivitetene som du bestemmer deg for å gjennomføre for å nærme deg målet, legger du fortløpende inn som aktiviteter i målplanen din.

Til neste gang er du forberedt på følgende:

(muntlig) Rapport «Gode relasjoner» er en 120 sekunders rapport som handler om hva du har gjort med tanke på delmål 1- gode relasjoner.

Hva har du gjort annerledes de siste to ukene (fortell om en spesifikk hendelse)? Hvilken tilnærming (1-9) har du brukt og hva har du lært? Hva gjør du mtp. å endre en vane, skape sterkere stolthet og bygge sterkere relasjoner?

Et tips for å skape troverdighet, kan være å innrømme egne feil dvs. være ydmye med tanke på at vi alle har forbedringsområder?

HAR strukturen (Hendelse+anbefaling+resultat) er beskrevet i manualen på kapittel 4. Denne kommer vi til å bruke mye tid på fremover. Anbefalingen og resultatet er ment for tilhørerne. Hva vil du at de skal gjøre på bakgrunn av din erfaring. Motiver dem til handling! Gjør anbefalingen tydelig og veldig spesifikk, slik at alle tar den til seg. Resultatet må være noe som lytterne får – altså det må være attraktivt for lytterne. Og tenk på at vi blir mer motivert av det vi aktivt kan gjøre i stedet for det vi blir bedt om ikke å gjøre.

Samling 3

Takk for en fin samling 2!

Vi hørte modige og personlige historier, fikk forståelse for viktige hendelser i livet og vi fikk innsikt i hva dette har betydd for den du er i dag. Lytter du for å forstå, vil du oppdage at alle har en spennende historie! Når du kommer i posisjon hos dine medarbeidere, til å dele slike hendelser, DA har du skapt trygghet på et spesielt høyt nivå.

Takk igjen for alle målplaner – når du oppdaterer eller gjør endringer – send ny versjon til din veileder med Sebastian i kopi. Vi ser frem til å lese de siste.

Nå er vi i gang med praktisk trening i hverdagen. Å endre din tilnærming i ulike situasjoner koster ofte bare noen få minutter og krever at vi bevisst bestemmer oss. Bruk relasjonstilnærmingene, husketeknikker, samtalemodellen, eller generelle aktiviteter som hjelper deg nærmere dine overordnete mål. Gjør du noen små aktiviteter i hverdagen, får du mest ut av denne treningen.

Det vi konkret ble enige om å gjøre frem til samling 3:

 1. Kom i gang med første aktivitet for ditt delmål 1: Relasjonsmålet
 2. Sett deg et mål om å endre en dårlig vane og bygge en sterkere. (side 3.7 i deltakermanual)
 3. Gjør små ting annerledes i din hverdag for å komme nærmere dine gjennombrudd eller ROI mål/fremtidsbilde
 4. Forbered en presentasjon (med et bevis) fra karrieren, der du personlig ble stolt over egen innsats (side 3.11 i manualen)

Har du ekstra kapasitet: Teste ut husketeknikken: en-sten, to sko…

Samling 2

Veldig gøy å endelig være i gang. Takk for at alle strekket seg, holdt fokus og ga gass.

27 navn opptil 52 navn husket vi! Tenk hva som er mulig, når vi gjør ting på en litt annen måte.

Dette er essensen i programmet. Nå gjelder det å ha fokus på å sette sterke gjennombrudd, en sterk visjon og noen aktiviteter. Du kan altså lage første utkast til din målplan / alle sider. Sett mål som gir deg større verdi innenfor tid/kvalitet/penger.

 • Test verktøyene du har fått (spesielt samtalemodellen på en person per dag)
 • Avgjørende øyeblikk fortelling: Forbered deg på å fortelle en konkret hendelse som har hatt betydning for den personen du er i dag, se forberedelser deltakermanual s. 2.18 og 2.19 , 2 minutter, avgjørende øyeblikk)
 • Send inn første utkast av din målplan til trener og veileder. Din veileder trenger den før dere skal ha første samtale.
 • Om tid: Ta en titt på deltakermanualen kapittel 1 og 2 (recap pluss neste samling) (bruk ikke mer enn 5-10 minutter på det)

Tips og Tricks å sette mål og gjennombrudd

 1. Vi har 2 mål i denne treningen: en visjon som inneholder følelser og personlig verdi. I tillegg setter vi et ROI/forretningsmål som skal gi verdi i form av tid, kvalitet, penger. Med dette trigger vi både den rasjonelle og emosjonelle delen i hjernen. Husk ditt fremtidsbildet som du tegnet. Renskriv dette bildet i målplanen side 3.
 2. Utviklingsområdene finner du på side s. 1.6 og 1.7 i manualen – på sist samling valgte vi de to viktigste områdene for egen utvikling. Beskriv hva et gjennombrudd for deg vil være og dine første aktiviteter under disse to områdene. Skriv gjennombrudd på alle 5 områdene men la oss ha mest fokus på 2 av dem. Les gjennom side 1.6 og 1.7 for fordypende refleksjoner.

Planen er ditt arbeidsverktøy og det viktigste dokumentet å jobbe med for å få maksimalt ut av programmet. Samtaler mellom deg og veileder, og evalueringer underveis med din leder og oss, vil ta utgangspunkt i målplanen.

Lurer du på noe? Spør! Jeg (Sebastian) er gjerne tilgjengelig via SMS, telefon, epost.

Jeg minner om at alt vi hører og forteller på samlingene er konfidensielt. Sender ut adresseliste til alle etter neste samling om det er ok for alle.

.

Før Samling 1

Sjekkliste

 • Fyll inn målplan side 1 til 3
 • Be lederen din å fylle ut side 1 til 3 uten å ha sett dine svar. (tom kopi)
 • Før 25. oktober: Ta en 1:1 samtale med lederen din og gå sammen gjennom målplanen side 1 til 3. Finn ut hvilken retning din trening skal ta. (Dere trenger ikke fylle ut side 4 og 5)
 • Veilederen din (Andreas, Craig, Gro eller Siri Anne) kommer til å sende deg en SMS hilsen. Lagre nummeret og avtal allerede nå en telefon-coaching mellom Samling 1 og 2.
 • Ta en titt på dokumentet «metoder for å huske navn»

.

Hvorfor

Målplanen er grunnlaget for at treningen bli mest mulig effektiv. Den danner grunnlaget for coaching og sparring med din veileder, andre deltakere, din leder og din trener (Sebastian). Kom i gang nå, så får du en lettere start.

«Metoder for å huske navn» beskriver en metode som vi bruker senere i programmet for Storytelling og for å huske egne mål og aktiviteter. Det holder å være kjent med dokumentets innhold.

.

.


Hvor og når?

HOLD AV TIDEN I KALENDEREN ALLEREDE NÅ!

Sted: Lysaker Torg 35
Tid: 12:00 – 16:00

Samling 1 – 25. oktober
Samling 2 – 
1. november
Samling 3 –
8. november
Samling 4 – 
15. november
Samling 5 –
22. november
Samling 6 – 
29. november
Samling 7 –
6. desember
Samling 8 – 
13. desember
Samling 9 –
20. desember
Samling 10 –
10. januar
Samling 11 – 
17. januar
Samling 12 –
24. januar

Kontinuitetssamling – 14. mars – 13:30 – 15:30 på Lysaker Torg 35

..


Ressurser og Inspirasjoner

Her finner du ressurser du kan bruke før, under og etter prosessen


Om Programmet

Verden utvikler seg, og det samme gjør vi. Kommunikasjon og lederskap handler om å bygge på hvem du allerede er, og få fram de egenskaper som trengs for å lykkes i et arbeidsmarked i stadig utvikling. Du vil utvikle dine sosiale evner, styrke relasjonene dine, lære deg å håndtere stress, press og raske endringer. Du kommer til å bli bedre rustet til å kommunisere med gjennomslagskraft, løse problemer og være en mer effektiv leder. Du vil også utvikle en trygghet til å ta tak i utfordringene situasjoner.

Under ser du noen av utviklingsområdene vi kommer til å jobbe med gjennom prosessen. Det kan være nyttig å tenke gjennom på forhånd hvor du befinner deg på de ulike områdene.

.

Håndtere større utfordringerUtvikle flere og bedre ideer
Skape bedre samarbeidKommunisere klart og tydelig
Dempe uro og skape resultater under pressSelge inn deg selv og dine ideer
Holde presentasjoner med gjennomslagskraftStyre egne holdninger og påvirke andre
Bygge tillit og egen selvtillitVære bedre rustet i endringsprosesser
Være en leder som skaper resultater gjennom andreSkape og utvikle medarbeiderengasjement


Hva får du ut av programmet?

.