Nyheter

«When life gives you lemons, make lemonade!» Du har gjennomgått 11 utfordrende samlinger og vist en tydelig utvikling. Nå har du alle sitroner i lommen og trenger bare å lage en god cocktail til samling 12. Velkommen til feiring!

Inspirere – hva handler det egentlig om? Å kunne bevege andre og treffe både hodet og hjertet. Gjør vi det på jobben kan vi påvirke kulturen som igjen påvirker resultatene! Takk for personlige, viktige og sterke historier! Inspirerende.

.


Hvor og når?

Sted: Lysaker Torg 35
Tid: 12:00 – 16:00

For digitale alternativer: WebEx Meetings kl. 12:00 – 15:00

Samling 01 – 25. mai / Digitalt via WebEx / 11:45 – 15:00
Samling 02 – 
31. mai
Samling 03 –
07. juni
Samling 04 – 
14. juni
Samling 05 –
21. juni
Samling 06 – 
09. august
Samling 07 –
16. august
Samling 08 – 
23. august
Samling 09 –
31. august
Samling 10 –
06. september
Samling 11 – 
13. september
Samling 12 – 20. september

Sustainment session – 18. oktober 13:30 – 15:30

.

Forberedelser

Samling 12

.

Neste samling setter vi kronen på verket! Tenk på hvem du skal formidle til – først og fremst din leder og de andre lederne. Deretter dine kollegaer i programmet gjennom de siste 12 ukene.

Det viktigste er hva du har utviklet igjennom 12 uker. Hvordan var du før og hvordan er du nå. Hva er annerledes i din adferd? Sett fokus på STORYTELLING (som du har blitt rå på nå) – en historie som gjenspeiler noe av det du har utviklet. Du får gjøre det akkurat slik du vil – malen under er INGEN MAL men kun for å gi noen ideer.

Rapporten har 2 deler. Bruk din kreativitet. Noen stikkord følger her:

Del 1 – Prosjektrapport – 2:30 min

.

Forretningsmål:

Hvordan ligger du an i forholdt til ditt forretningsmål? Let etter bevis istedenfor å komme med en påstand.
Eksempel: «vi har ett bedre miljø, nå!» — Hva kan være et bevis på det bedre miljøet du har skapt? Tenk: TID / KVALITET / PENGER – så blir det tydelig for deg selv og alle i salen, hvilken verdi du har skapt. Noen ganger har vi ikke noen konkrete resultater som tid/kvalitet/penger å henvise til. Gi deg selv for eksempel en score: hvordan var det før / hvordan er det i dag? Eksempel: «Hadde jeg gitt meg selv en score på relasjoner før – kanskje 5 av 10… i dag? 7 av 10!»

.

Konkret hendelse – storytelling (som skal ha fokus på hvordan du har jobbet på en annen måte mot målet ditt eller hva er endret i din adferd for alltid) (hvordan var det før og hvordan er det nå?) Hvilke utviklingsområder (av de 5) har vært viktigst og hvorfor – hva har det resultert i?
.

KRAV: ha med bevis OG involver publikum / gjør det moro for de andre
Anbefaling+Resultat? – dette er valgfritt. Bruk metodene du har lært og lek med det.

.

Del 2 – nytt mål/fremtidsbilde –  30-40 s
Beskrivelse av nytt mål og første aktivitet eller beskrivelse av fremtidsbilde. «Fremover skal jeg …» (Tørr å sette deg selv en tydelig visjon som synliggjør din verdi i selskapet. Din leder er tilstede og hører hva du ønsker å få til. Dette er en nyttig måte å få gjennomslag for egne ambisjoner. Husk som alltid: bevis! «Jeg skal bare fortsette å utvikle meg» eller «Neste år mars skal jeg har bygget et team på 3 personer som skal være selvdreven. Jeg jobber da 50% strategisk og 50% operativt».

.

Vær kreativ, overrask oss og  lederne. Bruk BEVIS (gjenstand), rollespill eller en analogi, for å forsterke din presentasjon. Tegn gjerne eller vis bilde av ditt nye fremtidsbilde! Tegning, bilde, musikk – alt er lov! Om du skal bruke PPT eller musikk, trenger vi å få beskjed i god tid. Sendes til meg.

.

Neste gang er siste mulighet for å legge igjen et avtrykk og bli husket. Bruk alt du har tatt med deg i denne prosessen! Nå er du sterk og trygg foran gruppe – så det er bare å nyte:-)

.

Vil du diskutere din avslutningsrapport er det bare å ta kontakt.
Oppfordrer alle til å sparre med noen; din parcoach, din veileder eller meg.
.

NB, du skal ikke snakke om Dale Carnegie eller verktøyene – fortell heller hva du gjør annerledes og hva det har ført til – så blir det mer interessant for lytterne.

Du fikk også med en lapp hjem med navn på den du skal introdusere – dette er hemmelig:) Ingen vet hvem som introduserer hvem. EKS: Neste er (Styrke) personen har utviklet……..  dette har ført til ……. ca. 20 sek!! Velkommen opp NAVN.

Møt gjerne gruppen din kl. 12:30. Gruppelederne kan treffe dere kl.  12.30
(Kl 14.00 setter vi i gang og fra ca. kl. 17.00 er det servering av tapas og fest 🙂

.

Tidligere samlinger

Samling 11

Tenk deg muligheten for å unngå konflikter selv om du og dine kolleger har ulike synspunkter. Ville det ikke være bra om de andre iallfall lyttet til ditt standpunkt – i stedet for å angripe eller gå i forsvar? Da skal du fortsette å trene på støtdemper, bro og trakten (eksempel, eksemplet viser, derfor mener jeg at..) – resultatet blir at du får frem dine synspunkter og samtidig viser respekt for dine kolleger.

Til neste samling utfordres alle til å overraske oss – la oss se alt det du har jobbet med disse månedene når du skal holde dine presentasjoner 🙂 Vi anbefaler alle til å komme forberedt og ha trent allerede på dine siste presentasjoner, FØR du kommer til samlingen. Coach deg selv og reflekter: «Hva kan jeg denne gangen teste, i forhold til min kommunikasjon?» Husk at vi TRENER i vårt trygge treningsrommet. Benytter du denne anledningen, får du ennå mer ut av prosessen.

Presentasjon 1: Gode mellommenneskelige relasjoner
90 sek. pres. s. 11.9 – HAR modell eller IKKE HAR modell? Dette velger du selv.
Avslutt med hvilke tilnærminger du skal utfordre deg selv til å praktisere fremover.


Presentasjon 2: Inspirere med følelser
2 min HAR s. 11.13 – fortell om person/situasjon som har inspirert deg i løpet av din yrkesmessige karriere. Hent frem de samme følelsene som personen har skapt for deg.

Trening i jobbhverdagen:
Tren på trakten og håndtere innvendinger – støtdemper, bro, eksempel, eksemplet viser, derfor synes jeg.

Samling 10

Kapteiner: sørg for at de som ikke har opplevd ros & annerkjennelse samt de som ikke har opplevd samling 9 får en oppsummering. Det å forklare innhold til andre og lære metoden bort, vil gi deg selv mest treningsverdi.

Takk for en ettermiddag full av lederskap, energi, humor og fleksibilitet – det er lenge siden jeg har ledd så mye 🙂 Takk for at alle er trygge og byr så mye på seg selv! Vi viser at grensene kan tøyes, slik at vi i fremtiden lettere kan håndtere utfordrende situasjoner og være modige. Vær modig og ta sjanser på jobben, det kan være du får resultater du ikke en gang trodde var mulig!

Nå har du kjent på kroppen at en større fleksibilitet ofte gir mer moro og innvirkning på de rundt deg. Oppgavene kommer til å stresse oss mindre i tillegg. Forutsetningen for å være fleksibel og endringsvillig er at vi er trygge, åpne, positive, modige og ikke er redde for å feile. Hvordan skaper du dette på jobben? Får du det til er sjansen stor for at flere presterer bedre og det blir morsommere på jobben.

Siste etappe har begynt: Kontinuitet! Du blir en leder som coacher seg selv!

Det betyr at du selv trenger å ta ansvar for egen læring. Alle kan forvente at vi gjennomfører det vi blir enige om i samlingene, uten ekstra spørsmål og oppfølging. Jobb med ditt stressmål. Fortsett å jobbe med relasjoner. Sørg for å ha aktiviteter i hverdagen som skaper nye gjennombrudd eller får deg nærmere fremtidsbildet.

Kapteiner:

Sørg for at alle i gruppen er aktive og oppdaterte. Det å ta ansvar for gruppen krever lederskap og en sterk innstilling. Dette er din trening!

Alle:

Har du gått glipp av en samling? Sørg for å sparre med de andre og få med deg poengene fra forrige gang.

Har du en i gruppen som har gått glipp av en samling? Sørg for at de opplever det samme som du har opplevd. Det å lære bort metoden vil gi deg selv størst treningseffekt.

Neste gang vi møtes:

Når vi møtes på torsdag ser vi frem til å høre hvordan alle har jobbet for å håndtere stress/press/uro på en bedre måte (delmål 3), og hvilke resultater det har medført. Denne gangen får du 2 minutter og skal benytte HAR strukturen (s. 10.11). Les kapittel 10 i deltagermanualen, så er du forberedt på hvordan vi skal trene på å håndtere uenigheter og opprettholde kommunikasjonskanalene. Tenk på hvilke innvendinger du vanligvis møter, noter det ned og ta notatene med til samlingen.

Er det noen som ønsker å invitere noen andre kolleger i tillegg til sin sjef på avslutningen 20. september, så er det fint om Sebastian får beskjed innen 06. september. (Mandag)

Verdt å lese om lytting

Samling 9

Ingen tvil om at verdsetting bygger selvtillit og at «pepping» av seg selv kan bidra til å øke engasjementet og overbevisningen. På mandag viste vi at vi får til akkurat det vi vil og bestemmer oss for.  Det ligger i vår egen innstilling. Og ofte er det SMÅ, SMÅ endringer som gjør STORE forskjeller i hverdagen.

Inspirerende å se hvor langt hver enkelt allerede har kommet. Still deg selv hver gang det ene spørsmålet: «Hva er den ENE tingen som egentlig kan være nyttig å ta med meg hjem, fra dagens samling!» Svarer du oppriktig, vil denne treningen ha mer betydning og effekt.

Kapteiner: Sørg igjen for at dere kan inspirere og lære av hverandre. Husk agendaen under for både coaching-samtaler og gruppemøter.

Nå gjelder det å ha fokus på hvordan du skal fortsette den gode vanen du fortalte om i dag, og for noen av oss; starte nye.

TS Elliot sa «Only those who risk going too far can possible find out how far one can get…..» 

Neste torsdag skal vi ta risiko og trene vår egen fleksibilitet. La høye hæler og skjørtet ligge igjen hjemme 🙂 Ta mot til deg (peppe deg) med tanke på å gjennomføre den nødvendige samtalen som vi skal rapportere på neste gang (delmål 5 s. 9.6) Gi ros med bevis til minst to personer på jobb som du vanligvis ikke gir ros til, og du vil mest sannsynlig få en positiv opplevelse (den hvite lappen).

Vær forberedt til å fortelle på 2 minutter, hvordan det har gått med din nødvendig samtale. Hva er det du egentlig gjorde annerledes? Hva har du lært om deg selv? Husk også at vi fremdeles trener på å beskrive situasjoner slik andre kan se det for seg. Det kan være lurt å trene på HAR modellen, før du kommer til samling 9.

Her er link til en artikkel jeg syntes det var verdt å lese.

Samling 8

Mange har bevisst jobbet med samarbeidstilnærmingene for å skape samarbeid og resultater. Når vi blir med full trygghet kan si: «Jeg var ikke god nok til å …» er sjansen ofte større for at andre også innser nye potensialer. Det å coache oss selv kan bidra at også andre coacher seg selv.

Erfaringen fra i dag viser at mye skjer bare vi selv stepper opp og tar initiativ. Det ble også gode diskusjoner rundt siste settet av tilnærminger (22-30) – hvordan vi alle kan ta lederskap.  Og vi fikk trene på inngangen til den nødvendige samtalen som vi skal jobbe med til samling 9, delmål 5.

Hvilke konkrete (målbare) resultater, eller innsikter om deg selv og hvordan du bygger vaner har du fått igjennom å jobbe med ditt endrevanemål (delmål 2) s. 8.14 (alle husker tape biten?). Det er en 1,5 min HAR modell. Du skal også forberede Ros (navn, styrke + bevis) S. 8.6 til de andre i din gruppe i programmet. Du kan gjerne skrive ned på et kort og overlevere.

Det er kapteinens oppgave å utfordre slik at alle har et resultat å rapportere mht «Endre vane» målet – hva er resultatet (tid, kvalitet el.) Nye kapteiner ble valgt på samling i går.

Sørg for at du kommer i gang med den nødvendige samtalen (delmål 5) der du skal påvirke innstillingen til en kollega (en som har en dårlig vane, slurver, forsurer miljø, ikke holder tidsfrister, ikke leverer bra nok kvalitet, noe du trenger si ifra om).  Forpliktelsen står på s. 7.13 og vi skal rapportere tilbake på samling 9. Dette er det siste delmålet vårt (delmål 5).

Det du trenger for å påvirke en annens innstilling:
1. tillit,
2. mot
3. En kort samtale

Et tips er å se de siste 9 tilnærmingene 22-30 på You Tube, anbefaler spesielt 24, 26 og 29:-) www.youtube.com. Søk på eks «secrets of success dalecarnegie 24»

Er det noe som er uklart – still spørsmål, resultatet er mest sannsynlig at du får mer ut av treningsperioden og når dine mål!

Med ønske om en fortsatt strålende uke og for noen av dere – velkommen til evalueringssamtaler!

Gikk du glipp av samlingen? Sørg for å få en gjennomgang av påvirketilnærmingene og hjelp til å sette påvirkemålet.

Samling 7

På mandag så vi tydelighet i kombinasjon med innlevelse, engasjement og kreativitet!
Alle kom seg opp og fant konkrete eksempler på stående fot uten store anstrengelser og i tillegg klarte vi å lage bro fra foregående tema. Bra jobba folkens! Ta mot til deg i neste møte på jobben også og del av din erfaring. Har du et konkret eksempel vil du få tilhørerne med deg og budskapet vil bli husket.

Vi diskuterte også hvilke innsikter vi har fått, ved å observere de andre i programmet mtp. tydelighet. Resultatet av våre beste tips og tricks står her:

Tirsdag 10. august begynner evalueringssamtalene med deg og din leder.

Grunnlaget til dette møtet vil være din målplan og refleksjonene som vi samlet inn forrige samling (samling 6). Det kan være derfor lurt å sende oss din siste versjon av målplanen (meg, din veileder og din nærmeste leder).

.

Ønsker alle en fin uke og husk å jobbe med ditt delmål 4 hvor du jobber med en person/gruppe som du vil ha et spesifikt resultat fra gjennom å bruke minst en samarbeidstilnærming 10-21. På neste samling skal du rapportere tilbake på din erfaring rundt det og samtidig motivere oss til handling ut fra din erfaring!! Det er en 90 sek HAR rapport (s. 7.5) (forpliktelsen ble gjort på side 4.31 i samling 4). Ta kontakt om det er noe du lurer på eller vil diskutere.

Hvordan tar du ansvar for du er tydelig i ditt budskap? Husk å teste og gjøre dine ideer tydelig i den situasjonen du skrev ned i manualen din på samling i går. Da vil du klare å være tydelig og få gjennom ditt budskap.

Vi ble også enige om å ha full fokus på relasjonstilnærmingene 1 til 9 samt å spørre en privat og en kollega om:
«Hvilket tips ville du gitt meg for å 1) bli en bedre lytter & 2) Takle motstand bedre.

Les igjennom kapittel 7 i deltager manualen. Om du også følger lesehenvisningene til bøkene, vil det være mye lettere for deg å se den røde tråden gjennom prosessen på vei til ditt mål.

Hvordan vinne venner Del IV kap 1-5, Grip Ordet Del V kap 12-13

Samling 6

Denne samling handlet fullstendig om våre evner til å overbevise og engasjere. Når vi bruker alle våre kroppslige ressurser til å skape energi, fremstår vi ofte mer naturlige og opplever selv mindre stress. Det ble synlig når våre programkollega skrudde opp energien med +20% og +20% og +20%. De fleste opplevde hvor mye mer vi kan leve oss inn i en samtale, før andre oppfattet oss som «for mye».

Husk at din kommunikasjon ikke bare skjer på jobb. Dette kan du trene på i hverdagen. Husk også at ditt stressmål, din ny vane og våre 21 prinsipper innen relasjoner kan benyttes i hverdagen underveis i sommerferien. Sørg for å trene noen få ganger underveis. Så opprettholder du et trening-mindset.

Vi fortsetter veien til en sterkere kommunikasjon. Vi kommer til å forklare kompliserte budskap på en enkel måte og trene til å både tenke og snakke på stående fot. Mange opplever denne samlingen som en lettelse, da vi får noen enkle verktøy som gir oss mer tid til å sortere tankene våre.

Presentasjon “Gjør ideene dine tydelige” (LIONO)

Du har kunnskap som ikke vi kan noe om. Forklar oss derfor noe yrkesrelatert, uten kompliserte fagbegrep. Sorter dine tanker og følg sjekklisten LIONO på side 6.4 så gjør du denne 2 minutters presentasjonen interessant for oss andre i rommet.

Tips: Bruk noe jobbrelatert! / Dette er IKKE en H+A+R modell / Start gjerne med ett spørsmål / Snakk med din veileder eller Sebastian for å få mer klarhet om du trenger det.

2 minutt
Forberedelsesskjema på side: 6.5

Tenke klart i uforberedte situasjoner

Hadde det ikke vært herlig å uttrykke seg klart og inspirerende, selv på stående fot? Denne seansen blir et nytt nivå og gjennombrudd for mange som ønsker å snakke mer fritt, uten å være avhengig av skript og lange forberedelser.

OBS: Ingen forberedelse! bruk tiden på små aktiviteter i hverdagen og privat 

Eksempeltale LIONO / Gjør ideene dine tydelige for andre / Jeg forklarer hvordan du kan oppdage dine egne blindsoner
mine nøkkelord: klasserom, video, tillitsvalgt feedback

Samling 5


Kapteiner: Er gruppen din på rett spor? Hjelp hverandre til å trene i hverdagen. En prat med hverandre sparer timesvis med egne forberedelser.

Rapporten «Engasjere» er på 60 sekunder. En kort hendelse som handler om mye bevegelse, stemning og innlevelse. La oss se hva som skal til for at vi gir energi til andre. Etter denne presentasjonen vil det være enklere å holde engasjerende møter. Forberedelsesskjema på side 5.7

Les den inispirerende teksten «Kassefabrikken» (side 5.4) minst 5 ganger. Du trenger bare å vite hva den handler om. Ikke lær den utenat. 5 ganger lesing holder.

Rapporten «Overbevise» er en 60 sekunders HAR modell (Hendelse, Anbefaling, Resultat) der vi skal stå opp for noe vi har en sterk mening om. La oss se hva som kreves for å virkelig bli overbevisende. Forberedelsesskjema på side: 5.11

Samling 4

Nå har vi satt vårt andre delmål som handler om å endre en vane, kom i gang straks – første aktivitet har du allerede uttalt, og snart gjennomført..?

Ta gjerne igjen en titt på side 1.9 for en full oversikt over alle delmål. Ellers finner du forberedelser i hvert kapittel og samling. En siste oversikt over programmets oppbygging er på side R5, bakerst. Her finner du ut når vi rapporterer de ulike målene.

.
Til neste gang er du forberedt på følgende:

Rapporten «Gode relasjoner» er en 90 sekunders rapport som handler om hva du har gjort med tanke på delmål 1- gode relasjoner.  Hva har du gjort annerledes de siste to ukene (fortell om en spesifikk hendelse)? Hvilken tilnærming (1-9) har du brukt og hva har du lært?

Et tips for å skape troverdighet, kan være å innrømme egne feil dvs. være ydmye med tanke på at vi alle har forbedringsområder? Vi hørte hvor sterkt det treffer oss om noen sier: «Jeg var ikke så god på å kommunisere dette».

HAR strukturen (Hendelse+anbefaling+resultat) er beskrevet i manualen på side 4.16 – 4.21. Denne kommer vi til å bruke mye tid på fremover. Anbefalingen og resultatet er ment for tilhørerne. Hva vil du at de skal gjøre på bakgrunn av din erfaring. Motiver dem til handling! Gjør anbefalingen tydelig og veldig spesifikk, slik at alle tar den til seg. Resultatet må være noe som lytterne får – altså det må være attraktivt for lytterne. Og tenk på at vi blir mer motivert av det vi aktivt kan gjøre i stedet for det vi blir bedt om ikke å gjøre.

Ellers setter vi stressmålet / delmål 3. Tipset er å lese hele kapittel 4 og fyll inn side 4.12. Da er vi i gang.

Samling 3


Et tips: på side 1.9 i deltagermanualen finner du en oversikt over alle delmål som skal settes i løpet av programmet, fyll i etter hvert som de settes på samlingene. Delmålene krever at du bevisst begynner å gjøre noe konkret annerledes i din hverdag. Sett opp aktiviteter du skal gjennomføre. Sørg for å utfordre deg selv til å gjøre konkrete aktiviteter som er annerledes enn det du har gjort før.

Delmål 1 (relasjonsmål s. 2.13)

Velg hvilken tilnærming (1-9 for å bygge tillit) du mener du vil ha mest utbytte av å bruke konsekvent hver dag, og benytt det så ofte som mulig de kommende 2 ukene. Velg så en person som er viktig for deg for at du skal komme til ditt forretningsmål. Hva vil du personen skal gjøre mer, mindre eller annerledes på bakgrunn av at du endrer din tilnærming til ham/henne? Det er hva du selv gjør som er avgjørende for hvordan personen agerer (endre din tilnærming til andre for å få et annet resultat), f.eks ved å rose en person i 2 uker.

Delmål 2 (endre vane-mål s. 3.7)

Ta tak i en vane (egen innstilling), noe du skal begynne å gjøre, slutte å gjøre eller gjøre annerledes. Hva trenger du å ta tak i for å gi deg selv en bedre sjanse for å nå mål? Dette skal være noe du kan jobbe med hver dag. (f.eks: Hjelpe andre, delegere mer, lytte til kolleger, hvordan jeg snakker til andre (ordene jeg bruker, stemmen), bygge andre, være en kulturbygger, bli mer synlig, si nei, bygge relasjoner, struktur i hverdagen, tilstedeværelse, KDK (Jeg skal begynne å se det positive før jeg ser det negative). Endre vane-målet handler om deg selv og din vilje til å bryte et mønster og bygge en ny vane.

Husk at det er når du tester nye verktøy og tilnærminger at du kan få erfaring med hvordan de virker! Test først og evaluer etterpå.

«Knowing is not enough, you must apply. Willing is not enough, you must do»  sa Goethe

Forberedelser til neste gang står på s. 3.2. i manualen. Praktiser de første 9. tilnærmingene for å utvikle relasjoner. Er det utfordrende å teste nye veier i hverdagen – les ditt eget fremtidsbilde en gang til og la deg inspirere. Tilnærmingene 1 til 9 kan brukes daglig, jevnlig og uansett situasjon. Utfordre deg altså til å benytte disse så mange ganger som mulig frem til vi treffes neste gang.

Presentasjon STOLT / med bevis S. 3.11 i manualen

Du kommer til å holde en presentasjon på 2 minutter om en spesifikk og jobbrelatert hendelse. Den skal handle om noe du planla og gjennomførte, og som du er stolt over å ha gjort.

Husk at beviset er til de som lytter til. Bevise gjør din presentasjon mer interessant og spennende. Skap en opplevelse for de andre i stedenfor å bare gjennomføre en oppgave. Da vil du trene på effekten av PPT og andre bevis som fanger oppmerksomhet.

.

Bøker
Vi er nå kommet til og med s. 142 i den blå boka – Hvordan vinne venner. Om disse bøkene kan bidra til større forståelse og inspirasjon kan du lese disse og utdype forståelsen rundt delmål 1 og 2.

Samling 2

 • Test noen, for deg relevante, verktøy som du har fått (du velger selv hva som blir relevant):
  – samtalemodellen på minst 4 personer
  – Pause / Oppdeling / Trykk – kommunikasjon
  – Sette ambisiøse mål og strategier gjennom å tenke gjennombrudd eller fremtidsbilder
  – øyekontakt med kamera i digitale møter
 • Fortelling / 90 sekunder / Avgjørende hendelse / Kjerneverdier
  Forbered deg på å fortelle en konkret hendelse som har hatt betydning for den personen du er i dag. Gi oss et kort utsnitt på 90 sekunder. For noen ligger en slik hendelse langt tilbake. Viktig er at situasjonen påvirket hvem du er i dag. Tørr å fortelle om det som EGENTLIG betydde noe for deg. Ikke tenk: «hva er interessant å lytte til» – tenk heller: «hvilken situasjon betydde virkelig noe for meg!» Da bli denne samlingen sterkere. Kast skript og fortell rett fra leveren.
 • Send inn første utkast av din målplan til trener og veileder innen fredag.
 • Få kontakt med din veileder – bli kjent og forstå hvordan dere kan jobbe sammen.

Tips vedrørende målplanen

 1. Skriv ned fremtidsbilde 3-6 måneder fra nå som du hørte ble gjort på samlingen i dag. Skriv som om det har allerede skjedd og vær raus med sterke, motiverende ord. (her trikser vi hjernen til å gi mer innsats)
 2. Nå har du lært deg å tenke riktig i forhold til dine gjennombrudd. Skriv gjerne gjennombrudd på alle 5 områdene. Jeg lover at de kommer til å inntreffe. Også her gjelder det å være raus og nesten «over-the-top» perfekt
 3. Planen er ditt arbeidsverktøy og det viktigste dokumentet å jobbe med for å få maksimalt ut av programmet. Samtaler mellom deg og veileder, og evalueringer underveis med din leder og oss, vil ta utgangspunkt i målplanen. Last gjerne ned min målplan som eksempel.

Lurer du på noe? Spør! ?

Jeg minner om at alt vi hører og forteller på samlingene er konfidensielt. Sender ut adresseliste til alle etter neste samling om det er ok for alle.


Samling 1

Oppsummert

 • last ned målplanen og fyll inn side 1 til 3
 • ta et møte med din leder og be om innspill på side 1 til 3
 • ta en titt på «metoder for å huske navn

Hvorfor?

For at du får en best mulig start, last ned og fyll ut vedlagte dokument (målplan) og ta det med på første samling. Sørg for å ta en samtale med din nærmeste leder (før 29. oktober) om hvilke forventninger hun/han har og hva som er et riktig og viktige mål å jobbe mot de neste månedene (side 1 – 3). Du trenger ikke fylle å ut side 4 i måldokumentet.

Målplanen er grunnlaget for at den tiden du er i trening blir mest mulig effektiv og praktisk og for at din trener og veileder kan bistå med relevant coaching. Kom i gang nå – så har vil du ha en lettere start.

.

Dokumenter / Nedlastinger

.

.


Hvem kommer du til å bli kjent med?

.

Deltakere i programmet
.
Anders Gundersen / Lindal Hus AS, Anette Borge / Norges Idrettsforbund, Ann Kristin Hagerup / Softwareone Norway AS, Arne Halvor Dramstad / Betonmast Asker og Bærum, Camilla Næristorp / Selvstendig, Gro Prødel Hvammen / Selvstendig, Hamsa Ali Mohamed / Student, Ingeborg Rismyhr / Syscom, Julie Ravlo / Norges Idrettsforbund, Kaja Osnes / Norges Idrettsforbund, Kjell-Rune Lindal / Lindal Hus AS, Marte Welo / Syscom, Pål Frenvik Sveen / Betonmast Buskerud-Vestfold AS, Rikke Nielsen / Link Mobility Group AS, Rolf Jacobsen Blaasvær / Betonmast Buskerud-Vestfold AS, Sigrid Lofthus / Norconsult, Sindre Johansen / DNB, Therese Bærby / Alfred Berg Kapitalforvaltning AS, Torgeir Sørensen / Selvaag Utleiebolig, Øyvind Øveraas / Betonmast Asker og Bærum

.

Veiledere i programmet
.
Geir Sandvik / Regnskap Norge
Leonie Jensen / Intersoft
Lise Wiig / Lise Wiig
Sandra Enoksen / KnowIT Experience


Ressurser

Her finner du ressurser du kan bruke før, under og etter prosessen


Om Programmet

Verden utvikler seg, og det samme gjør vi. Kommunikasjon og lederskap handler om å bygge på hvem du allerede er, og få fram de egenskapene som trengs for å lykkes i et arbeidsmarked i stadig utvikling. Du vil utvikle dine sosiale evner, styrke relasjonene dine, lære deg å håndtere stress, press og raske endringer. Du kommer til å bli bedre rustet til å kommunisere med gjennomslagskraft, løse problemer og være en mer effektiv leder. Du vil også utvikle en trygghhet til å ta tak i utfordringene situasjoner.

Under ser du noen av utviklingsområdene vi kommer til å jobbe med gjennom prosessen. Det kan være nyttig å tenke gjennom på forhånd hvor du befinner deg på de ulike.

.

Håndtere større utfordringerUtvikle flere og bedre ideer
Skape bedre samarbeidKommunisere klart og tydelig
Dempe uro og skape resultater under pressSelge inn deg selv og dine ideer
Holde presentasjoner med gjennomslagskraftStyre egne holdninger og påvirke andre
Bygge tillit og egen selvtillitVære bedre rustet i endringsprosesser
Være en leder som skaper resultater gjennom andreSkape og utvikle medarbeiderengasjement


Hva får du ut av programmet?

.