Ukas news

HURRA VI KAN MØTES TIL AVSLUTNING 27. MAI

Nå kan vi endelig møtes igjen! Pga restriksjoner blir det dessverre uten ledere. Gleder meg stort til å se dere igjen!!

Forberedelse til siste samling – 12

Neste samling setter vi kronen på verket! Tenk på hvem du skal formidle til – først og fremst din leder (som kan få se dette på video). Deretter dine kollegaer i programmet gjennom de siste 12 ukene.

Det viktigste er hva du har utviklet igjennom 12 uker. Hvordan var du før og hvordan er du nå. Hva er annerledes i din adferd? Sett fokus på STORYTELLING (som vi ble ganske gode på) – en historie som gjenspeiler noe av det du har utviklet. Du får gjøre det akkurat slik du vil – malen under er INGEN MAL men kun for å gi noen ideer.

Rapporten har 2 deler. Bruk din kreativitet. Noen stikkord følger her:

Del 1 – Viktigste læring fra prosessen / Resultatrapport – 2 min

Start med et smell og fang oppmerksomheten gjennom storytelling eller andre inspirerende åpninger. Snakk utifra eksempler, alltid! Når skjedde hva og med hvem? Ha fokus på din ENE til maks. tre viktigste læringer.

Hvordan var du før og nå? Hva har du lært om deg selv? Hvor synder du fremdeles og hvilke innsikter har du fått? Dette er inspirerende å høre om. Har du oppnådd ditt forretningsmål (målbare resultater trigger den rasjonelle delen av hjernen) si det!!! hvis ikke – fortell hva du har fått til.

KRAV: ha med bevis OG involver publikum
A+R – valgfritt

Del 2 – nytt mål/fremtidsbilde –  30-40 s
Beskrivelse av nytt mål og første aktivitet eller beskrivelse av fremtidsbilde. Ta gjerne en ny prat med din leder og la lederen ha eierskap i din ny visjon. Her får folk ofte nye roller, ansvar eller skaper noe mer for bedriften.

Vær kreativ, overrask oss. Bruk BEVIS (gjenstand), rollespill eller en analogi, for å forsterke din presentasjon. Tegn gjerne eller vis bilde av ditt nye fremtidsbilde! Tegning, bilde, musikk – alt er lov!

EKSEMPLER PÅ AVSLUTNINGSPRESENTASJON FRA VÅRE GRUPPELEDERE:

Sted og datoer

Sted: Lysaker Torg 35, 1326 Lysaker (parkering i parkeringshus med innkjøring fra Lysakerlokket)
Tid: 12:00 – 16:00


AVSLUTNING OG SAMLING 12 – 27. MAI KL. 14


Deltakere i programmet

Andreas Heiberg DNB bank ASA – Anne Sophie Gjems Fuelbox – Harald Verpe Dyrrdal Betonmast Busterud-Vestfold AS – Jan Petter Anderssen DNB bank ASA – Joakim Gallala AF Offshore Decom – Joakim Kaspersen Selvaag Eiendom AS – Jørn Grønli Olsen GlobalConnect AS – Lena Rokstad Spenncon Rail AS – Merethe Lie Bråthen Betonmast AS – Nina Farahi Sikri AS – Rune Benstigen – Spenncon Rail AS – Tone Behncke Gründer – Veronika Bergerud Eksportkreditt Norge AS – Øystein Hasnes Oslo Hi-Fi center

Veiledere i programmet
Kathrine Hauge Red Bull Norway AS – Preben Engelstad ALSO Group

Forberedelse til tidligere samlinger

Samling 11

Inspirere – hva handler det egentlig om? Å kunne bevege andre og treffe både hodet og hjertet. Gjør vi det på jobben kan vi påvirke kulturen som igjen påvirker resultatene! Takk for personlige, viktige og sterke historier! Inspirerende.

Veldig hyggelig å se dere i går selv om teams ikke helt erstatter auditoriet 🙂 OG takk for deling av mange sterke, personlige innsikter!

Stress og uro, hva er det egentlig? Ut fra det vi hørte i går, er jeg mer og mer overbevist om at det er det vi selv tillater oss at det skal være. Vi har ofte svarene selv og ut fra det må vi handle – gjøre annerledes, og kanskje be om hjelp:-) Da vil vi oppleve mestring, bli tryggere og dermed håndtere stress og uro på en mer positiv måte.

Tenk deg muligheten for å unngå konflikter selv om du og dine kolleger har ulike synspunkter. Ville det ikke være bra om de andre iallfall lyttet til ditt standpunkt – i stedet for å angripe eller gå i forsvar? Da skal du fortsette å trene på støtdemper, bro og trakten (eksempel, eksemplet viser, derfor mener jeg at..) – resultatet blir at du får frem dine synspunkter og samtidig viser respekt for dine kolleger.

Til neste samling utfordres alle til å overraske oss – la oss se alt det du har jobbet med disse månedene når du skal holde dine presentasjoner. På dette tidspunktet er det ikke lov å holde igjen. 🙂

 • Relasjonsmester side. 11.9
  2 min – fortell om en hendelse som viser at en tilnærming har satt seg i ryggmargen og at du bruker den ubevisst. Avslutt med hvilke tilnærminger du skal utfordre deg selv til å praktisere fremover for å ta enda et steg mot å bli en relasjonsmester.
 • Inspirere med følelser side. 11.13
  2 min i HAR modellen
  Fortell om person/situasjon som har inspirert deg i løpet av din yrkesmessige karriere. Bruk følelser når du formidler din story!
 • Vi tester ut trakten og håndterer innvendinger i dette formatet:
  støtdemper, bro, eksempel, eksemplet viser, derfor synes jeg.

Samling 10

Dere fortsetter å overraske meg. Selv om det er en stund siden forrige samling så står dere på å gjør endringer både for dere selv og til det beste for deres organisasjoner.

Og takk for at dere utfordret dere og hoppet i fleksibilitetsøvelsene. De trengte vi jammen etter mange timer foran Pc`en – godt å kjenne at vi lever og kan utfordre og strekke oss 🙂 Og takk for at lattermusklene fikk kjørt seg skikkelig…

“Only those who risk going too far can possible find out how far one can get…..

I går fikk vi høre sterke erfaringer ved å ta lederskap gjennom den nødvendige samtale. Vi viser at vi alle kan ta lederskap uavhengig av rolle og tittel. Vi motiverte også hverandre til å fremover også utøve lederskap for å få andre til å prestere bedre.

Etter pause strakk vi oss for tilpasse oss å bli mer fleksible ledere. Det syntes på hver og en hvor mye vi har nytte av å bli mer fleksible. Herlig jobbet folkens. Her er noen forevigede øyeblikk:

Dale Carnegie sa: Take a chance! All life is chance. The man who goes farthest is generally the one who is willing to do and dare!

Neste gang du kjenner at du går i “lås” – strekk deg – du kan oppnå mer ved å vise fleksibilitet. Nå vet vi at forutsetningen for å være fleksibel og endringsvillig er at vi er trygge, åpne, positive, modige og ikke er redde for å feile. Hvordan skaper du dette på jobben? Får du det til er sjansen stor for at flere presterer bedre og det blir morsommere på jobben.

Hva kan du gjøre for å holde gruppen ansvarlig for hverandres utvikling? Det er lov å utfordre hverandre og kapteinene! Velg nye kapteiner, fortsett i coachingparene og med teamsmøtene og utfordre hverandre!  Preben og Kathrine coacher halvparten av dere.

Når vi møtes på torsdag ser vi frem til å høre hvordan alle har jobbet for å håndtere stress/press/uro på en bedre måte (delmål 3), og hvilke resultater det har medført. Du får 2 minutter og skal benytte HAR strukturen (s. 10.11). Les kapittel 10 i deltagermanualen, så er du forberedt på hvordan vi skal trene på å håndtere uenigheter og opprettholde kommunikasjonskanalene. Tenk gjerne igjennom hvilke innvendinger du vanligvis møter.

Minner om at vi også ber 3 personer om å gi oss tips på hvordan vi kan bli en bedre lytter eller være mer tilstede. Ber de om å være ærlige! Si at du går på kurs! 

Verdt å lese om lytting

Samling 9

Ingen tvil om at verdsetting bygger selvtillit og at «pepping» av seg selv kan bidra til å øke engasjementet og overbevisningen. Deres interne samarbeid, utfordringer og mengder av energi, entusiasme og rett innstilling inspirerer!

På torsdag  viste vi at vi får til akkurat det vi vil og bestemmer oss for. I tillegg ble det synlig hvor mye eller lite som skal til for å bygge verdiskapende vaner fremover. Det ligger i vår egen innstilling. Og ofte er det SMÅ, SMÅ endringer som gjør STORE forskjeller i hverdagen.

Nå gjelder det å ha fokus på hvordan du skal fortsette den gode vanen du fortalte om på torsdag, og for noen av oss; starte nye.

første torsdag etter jul skal vi ta risiko og trene vår egen fleksibilitet. La høye hæler og skjørtet ligge igjen hjemme  Ta mot til deg (peppe deg) med tanke på å gjennomføre den nødvendige samtalen som vi skal rapportere på neste gang (delmål 5 s. 9.6) Gi ros med bevis til minst 10 personer som du vanligvis ikke gir ros til, og du vil mest sannsynlig få en positiv opplevelse.

Kapteinen sørger for at 2 og 2 snakker sammen før vi treffes igjen – slik at alle kan rapportere på «den nødvendige samtalen» delmål 5 (2 min HAR). Forrige ukes kapteiner utnevner nye 🙂
Ha en strålende uke og sørg for at du er den personen som FÅR ting til å skje før julefreden senker seg!

Her er link til en artikkel jeg syntes det var verdt å lese.

Samling 8

Nesten alle sammen hadde jobbet bevisst med samarbeidstilnærmingene for å skape samarbeid og resultater – veldig bra jobbet og inspirerende rapporter 🙂 . Erfaringen fra samling 7 viser at mye skjer bare vi selv stepper opp, tar initiativ og involverer andre. Det er ikke mye som skal til! Det ble også gode diskusjoner rundt siste settet av tilnærminger (22-30) – hvordan vi alle kan ta lederskap. Og vi fikk trene på inngangen til den nødvendige samtalen som vi skal jobbe med til samling 9, delmål 5

Neste gang skal du rapportere hvilke konkrete (målbare) resultater du har fått igjennom å jobbe med ditt endrevanemål (delmål 2) s. 8.14 (alle husker tape biten?). Det er en 2 min HAR modell. Du skal også forberede Ros (navn, styrke, bevis) S. 8.6 til de andre i din gruppe i programmet. Du kan gjerne skrive ned rosen ned på et kort og overlevere.

Det er kapteinens oppgave å utfordre slik at alle har et resultat å rapportere mht «Endre vane» målet – hva er resultatet (tid, kvalitet el.) Denne ukas kapteiner velger nye – tror dere fikk gjort dette på samling i går.

Sørg for at du kommer i gang med den nødvendige samtalen (delmål 5) der du skal påvirke innstillingen til en kollega (en som har en dårlig vane, slurver, forsurer miljø, ikke holder tidsfrister, ikke leverer bra nok kvalitet, noe du trenger si ifra om).  Forpliktelsen står på s. 7.13 og vi skal rapportere tilbake på samling 9. Dette er det siste delmålet vårt (delmål 5).

Det du trenger for å påvirke en annens innstilling:
1. tillit,
2. mot
3. En kort samtale

Et tips er å se de siste 9 tilnærmingene 22-30 på You Tube, anbefaler spesielt 24, 26 og 29:-) www.youtube.com Søk på eks «secrets of success dalecarnegie 24»

Er det noe som er uklart – still spørsmål, resultatet er mest sannsynlig at du får mer ut av treningsperioden og når dine mål!

Med ønske om en fortsatt strålende uke og for noen av dere – velkommen til evalueringssamtaler. Oppdatert målplan sendes din leder og ingrid senest dagen før. For de som møter på Lysaker – ta med deg 3 eksemplarer av din oppdaterte målplan.

Samling 7

I går så vi tydelighet i kombinasjon med innlevelse og engasjement! Nøkkelord og kreative beviser gjorde mye av jobben!
Alle fant konkrete eksempler på stående fot uten store anstrengelser (her var dere jo helt rå!!) og i tillegg klarte vi å lage korte, profesjonelle broer fra foregående tema. Det var virkelig herlig jobbet folkens!! Ta mot til deg i neste møte på jobben og del av din erfaring – vi trenger ikke alltid være så godt forberedt. Bygg bro og bruk et konkret eksempel så vil du få tilhørerne med deg og budskapet vil bli husket.

Neste uker begynner EVALUERINGSSAMTALER med din leder og Ingrid. Du tar en sjekk med leder om dere kommer til Lysaker eller om vi skal gjennomføre samtalen på TEAMS. Blir det teams sender du innkalling til din leder og Ingrid Innen i dag fredag 4. desember. Til evalueringssamtaler sender du oppdatert målplan til Ingrid og leder senest innen lunsj dagen før. Kommer dere til Lysaker har du i tillegg tre utskrevne versjoner av målplanen slik at vi er sikker på at alle ser på samme plan. Er det ting du ønsker vi skal ta opp med din leder, ta en prat med Ingrid i forkant.

 1. Ønsker alle en fin uke med fokus på samarbeid og vinn-vinn. Vi jobber med delmål 4 hvor vi jobber med en person/gruppe som vi vil ha et spesifikt resultat sammen med gjennom å bruke minst en samarbeidstilnærming 10-21. Erfaringen trenger ikke være en kompleks hendelse. Det kan godt være en kort samtale der du har full fokus på tilnærmingene.

  Det er en 2 min HAR rapport (s. 7.5) (forpliktelsen ble gjort på side 4.31 i samling 4). Ta kontakt om det er noe du lurer på eller vil diskutere.

 2. Hvordan tar du ansvar for at du er tydelig i ditt budskap? Sørg for at du trener på å være tydelig ved å bruke nøkkelord i møter, presentasjoner etc. Fremover er det også kun lov å forberede seg til samling ved bruk av nøkkelord!

 3. Les gjennom kapittel 7 i deltakermanualen så er du klar til samling 7.

Samling 6

TUSEN TAKK for en energigivende samling 5!
 
Det var herlig å se alle fulle av energi, slippe hemninger, med overbevisning og med glimt i øyet! Å by på seg selv gir mange fordeler. Flere hadde gjennombrudd med tanke på å engasjere og overbevise! Tenk hvor mye som bor i oss – det gjelder bare å lete det frem for å sette et avtrykk! For nå vet vi at hvordan vi sier ting og hvordan vi bruker kroppsspråket har like stor betydning som hvilke ord vi bruker!

Oppdatere målplan;
Vi tar neste steg i målplanen og fyller i konkrete aktiviteter – ut fra det vi gjorde på samling i går.
Tips: når du lager aktiviteter, ha fokus på følgende: når skal aktiviteten gjennomføres, og hvordan vet jeg at jeg har gjort det.
Hva skal du gjøre (annerledes enn før) i hvilke konkrete situasjoner? Hvilke tilnærminger kan jeg fokusere på som konkrete aktiviteter?

Aktivitetene skal være SMARTE så du skal kunne svare;
1. ja, har gjort det eller
2. nei, har ikke gjort det

Reflekter over hva vi har vært gjennom så langt og ha målplanen din nær deg, slik at du gjennomfører aktivitetene dine både på jobb og hjemme. Resultatet vil bli at du får nye erfaringer.

Send en oppdatert plan til leder med kopi til meg og din veileder – den blir et viktig verktøy på evalueringssamtalen (se tips for utfylling av aktiviteter under).

Fortsett å jobbe med ditt «endre vane» mål, ditt stressmål og samarbeidsmålet (delmål 2, 3 og 4) – de er avgjørende for at du skal holde fokus og nærme deg forretningsmålet/fremtidsbildet ditt.

Til neste gang er vi forberedt på:

 • 2 min presentasjon der vi gjør våre ideer tydelig (LIONO s. 6.4 og 6.5) (ta med fysisk bevis/illustrasjon) Da blir du husket! Dette er din mulighet til å lære oss andre noe nytt fra din jobb eller arbeidsgiver. Du kan også forklare en prosess. Det viktigste er å bruke 2-3 nøkkelord når du skal forklare og at disse nøkkelordene gjentas i oppsummeringen (ingen nye ord inn her). Start gjerne med et spørsmål eller en påstand for å fange oppmerksomheten og legg på en selgende/inspirerende avslutning.
 • Fortsette å teste tilnærminger 1-9 og 10-21 og HAR modellen.
 • Les kap 6 i manualen

Samling 5

Er du interessert i å få bemerkelsesverdige resultater? 

Over 80 000 personer har gått gjennom programmet Kommunikasjon & Lederskap i Norden. De som har hatt størst utbytte av programmet og oppnådd best resultater, er de som har hatt en spesifikk og relevant målplan (Hendelse) 
Send meg din siste reviderte plan når du gjør endringer (Anbefaling) 
På den måten kan du få konstruktive tilbakemeldinger (Resultat)

Hei, og takk for inspirerende ettermiddag!  Det er mange små steg som gir ny erfaring og læring. Veldig gøy å høre mange «aha»`er med tanke på hva vi kan gjøre for å bygge tillit og relasjoner til andre. Banalt enkelt, men utfordrende om vi har mest fokus på oss selv. Og det er ofte små ting som skal til: Inkluder andre i beslutningen, lytt, still spørsmål og gi ros, så bygget vi tillit og ting går enklere. Har vi mer fokus på relasjonen og ikke bare på oppgaven, er sjansene større for at mer blir gjort – og vi kan spare tid

Som du ser, kan HAR brukes også i mailform.

Vi har nå satt fire delmål – før alle over på side 1.9 i manualen så har du oversikt.  På side R.5 og R.6 i manualen finner du også oversikt over alle delmål. Endre vane (delmål 2) på side 3.7 stressmål (delmål 3) og det du har skrevet på s. 4.12 (Delmål 4 velg en person/gruppe som du vil ha et spesifikt resultat fra gjennom å bruke minst en samarbeidstilnærming 10-21)

 • 1 min. presentasjon: Gjenopplev en hendelse med masse gester og dramatikk der du viser dine ressurser. (ingen fortellinger, forklaringer eller poeng). Fang oppmerksomheten gjennom et levende bilde. MÅL: ENGASJERE.
  Forberedelsesskjema på side 5.7
 • Les gjennom teksten «Kassefabrikken» minst 5 ganger (bruk maks. 5 minutter på denne oppgaven)
 • 1 min. presentasjon: Et tema du føler sterkt for. Viktig: jobbrelatert eller fra karrieren din – presentert i HAR strukturen (Hendelse-Anbefaling-Resultat). MÅL: KOMMUNISERE KRAFFULLT/OVERBEVISENDE
  Forberedelsesskjema på side 5.11
 • Om ikke du allerede har gjort dette, Send siste versjon av din målplan til Ingrid og din veileder
  Hør med Ingrid om ikke du vet når du er booket til evalueringssamtale etter halvgått løp

Samling 4

Takk for en fin samling 3 med dere i går og takk for at dere tilpasser dere nye smittetiltak og er fleksible. Det var gøy å se dere stolte og se hvor mye kraft som bor i dere. Vi får jobbe litt med logistikken for å gjøre samlingene selv under smittevern så effektive som mulig 🙂 Stress hva er det? Er det hva vi velger å gjøre det til? Ta en titt på tedtalken; How to make stress your friend. Den har hjulpet meg mye.

Denne samlingen er den siste som kjennes som “mye forarbeid”. Vi setter oss totalt 5 delmål i prosessen. Neste gang setter vi delmål 3 og 4. Derfor er samling 4 et veiskille. Gjør du et ekstra innsats nå, er mye av veien og forutsetningene for å nå ditt mål og fremtidsbilde lagt. Syns du det er vanskelig å finne aktiviteter og jobbe effektivt mot så kan en telefonveiledning bidra… Skriv også ned tre ting du har gjort bra hver dag og erfar om følelsen når arbeidsdagen er over endrer seg.

Delmål 1 / Relasjonsmålet
Rapport på 2 min i HAR modell
Manual side: 4.18 til 4.22 for mer info om har modellen
Forberedelsesskjema på side: 4.23

Hendelse beskrevet i nåtid / vi hopper rett i hendenlsen
Anbefaling: “Still alltid 2 personlige spørsmål…” (tipset må være positivt for at vi skal høre på det)
Resultat: “… dere blir raskere kjent”

Et tips for å skape troverdighet, kan være å innrømme egne feil dvs. være ydmyke med tanke på at vi alle har forbedringsområder

.Delmål 2 / Vanemål
Jobb hver dag med dine nye vaner og fortell så mange som mulig om ditt mål. Sett tapebiten du fikk på samling slik at du ser den ofte og påminner deg selv. Første aktivitet uttalte du på samlingen i går.

.Delmål 3 / Stressmål
Neste gang skal vi si høyt vårt stressmål. Les gjennom alle tilnærminger fra Dale Carnegie på side 4.5 til 4.11. Finn noe som treffer deg eller kom med en egen tilnærming.
Forberedelsesskjema på side 4.12

.Delmål 4 / Samarbeidsmål
Vi setter oss også neste delmål som handler om samarbeid. Det er derfor lurt å ha lest EN gang gjennom sidene 4.26 til 4.28 – da får vi en sterkere diskusjon i samlingen.

Samling 3

Delmål 1 (relasjonsmål s. 2.13)

Velg hvilken tilnærming (1-9 for å bygge tillit) du mener du vil ha mest nytte av å bruke konsekvent hver dag, og benytt det så ofte som mulig de kommende 2 ukene. Velg så en person som er viktig for deg for at du skal komme til ditt forretningsmål. Hva skal du gjøre annerledes for å forstå personen bedre og/eller løfte relasjonen til ett nytt nivå? Det er hva du selv gjør som er avgjørende for hvordan personen agerer (endre din tilnærming til andre for å få et annet resultat), f.eks ved å rose en person i 2 uker. La oss være ærlige med oss selv! Hvor har vi størst potensialet?

Delmål 2 (endre vane-mål s. 3.7)

Ta tak i en vane (egen innstilling), noe du skal begynne å gjøre, slutte å gjøre eller gjøre annerledes. Hva trenger du å ta tak i for å gi deg selv en bedre sjanse for å nå dine mål? Dette skal være noe du kan jobbe med hver dag. Endre vane-målet handler om deg selv og din vilje til å bryte et mønster og bygge en ny vane.

Eksempler: Gi energi til andre, være kortfattet, delegere mer, lytte til kolleger, bli mer synlig, si nei, prate mindre, tilstedeværelse, KDK (fokus på det positive).

Alle delmålene – 5 totalt i programmet – kan du oppsummere på side 1.9 i manualen.

Husk at det er når du tester nye verktøy og tilnærminger at du kan få erfaring med hvordan de virker! Test først og evaluer etterpå.

«Knowing is not enough, you must apply. Willing is not enough, you must do»  sa Goethe

Forberedelser til neste gang står på s. 3.2. i manualen. Fortsett å bruke samtalemodellen, praktisere de første 9. tilnærmingene for å utvikle relasjoner. Er det utfordrende å teste nye veier i hverdagen – les ditt eget fremtidsbilde en gang til og la deg inspirere.

Vi er nå kommet til og med s. 142 i den blå boka – Hvordan vinne venner. Les dette og du får en dypere forståelse av relasjonstilnærmingene som vi jobber med nå.

Samling 2

 • Les manualen til og med samling 2
 • Test verktøyene du har fått (minimum 5 ganger til vi sees – gjerne på en kjent og én ukjent hver dag)
 • Lær husketeknikk rimene (en-sten, to-sko) s. 2.5
 • Forbered deg på å fortelle en konkret hendelse som har hatt betydning for den personen du er i dag, se forberedelser s. 2.16 og 2.17 (2 minutter, avgjørende øyeblikk)
 • Gjennomfør første veiledningssamtale med din veileder

Målplan

 • Fyll inn alle 5 gjennombruddsområder + aktiviteter
 • Overfør ditt fremtidsbildet (det vi tegnet på samlingen og du tok bilde av)
 • Finn ett attraktivt forretningsmål (ROI prosjektmål) sammen med din leder
 • Be minst en person (leder/god kollega) om å evaluerer deg på førstesiden av målplanen (selvevalueringen) for å få ny innsikt.
 • Send målplanen senest tirsdag til Ingrid og din veileder for at veiledningen og coaching blir relevant for deg og din hverdag (veileder trenger målplan før din veiledningssamtale for best mulig verdi for deg).

Planen er ditt arbeidsverktøy og det viktigste dokumentet å jobbe med for å få maksimalt ut av programmet. Samtaler mellom deg og veileder, og evalueringer underveis med din leder og oss, vil ta utgangspunkt i målplanen.

Lurer du på noe spør 🙂

.Jeg minner om at alt vi hører og forteller på samlingene er konfidensielt. Sender ut adresseliste til alle etter neste samling om det er ok for alle.

Samling 1

 • last ned målplanen og fyll inn side 1 til 3
 • ta et møte med din leder og be om innspill på side 1 til 3
 • ta en titt på «metoder for å huske navn

Hvorfor?

For at du får en best mulig start, last ned og fyll ut vedlagte dokument (målplan) og ta det med på første samling. Sørg for å ta en samtale med din nærmeste leder (før 29. oktober) om hvilke forventninger hun/han har og hva som er et riktig og viktige mål å jobbe mot de neste månedene (side 1 – 3). Du trenger ikke fylle å ut side 4 i måldokumentet.

Målplanen er grunnlaget for at den tiden du er i trening blir mest mulig effektiv og praktisk og for at din trener og veileder kan bistå med relevant coaching. Kom i gang nå – så har vil du ha en lettere start.

Dokumenter / Nedlastinger/Ressurser

Her finner du ressurser du kan bruke før, under og etter prosessen

.

.


Om Programmet

Verden utvikler seg, og det samme gjør vi. Kommunikasjon og lederskap handler om å bygge på hvem du allerede er, og få fram de egenskapene som trengs for å lykkes i et arbeidsmarked i stadig utvikling. Du vil utvikle dine sosiale evner, styrke relasjonene dine, lære deg å håndtere stress, press og raske endringer. Du kommer til å bli bedre rustet til å kommunisere med gjennomslagskraft, løse problemer og være en mer effektiv leder. Du vil også utvikle en trygghhet til å ta tak i utfordringene situasjoner.

Under ser du noen av utviklingsområdene vi kommer til å jobbe med gjennom prosessen. Det kan være nyttig å tenke gjennom på forhånd hvor du befinner deg på de ulike.

.

Håndtere større utfordringerUtvikle flere og bedre ideer
Skape bedre samarbeidKommunisere klart og tydelig
Dempe uro og skape resultater under pressSelge inn deg selv og dine ideer
Holde presentasjoner med gjennomslagskraftStyre egne holdninger og påvirke andre
Bygge tillit og egen selvtillitVære bedre rustet i endringsprosesser
Være en leder som skaper resultater gjennom andreSkape og utvikle medarbeiderengasjement


Hva får du ut av programmet?

.