___________________________

NEWS TICKER

04. mars sees vi endelig igjen! Workshopen vil handle om teknikker som hjelper deg å coache deg selv og skape konsekvent og jevnt utvikling fremover.

___________________________

.

Forberedelser til neste samling

___________________________

Kontinuitetsworkshop

04. mars kl. 14:00 – 16:00 på Lysaker Torg 35

«KONTINUITET» folkens. Det gjelder altså til å stå på egne ben og sikre kontinuerlig læring gjennom teknikker du har lært i treningen. «Selv-Coaching» kalles det av enkelte.

For å sikre at vi benytter tiden rett og for at denne workshopen blir mest verdi for deg personlig:

 1. Tenk på et eller to spørsmål som du ønsker å stille for å kunne videreutvikle deg selv / ditt team / ditt selskap.
 2. Forbered deg til en 90 sekunders presentasjon med tema: «coache meg selv». Det er fritt til deg hva du forteller om. Under følger noen ideer:
  1. Hvilke virkemidler i metoden kan/har du benytte/t også i 2021, 2022, … (ta en titt i deltakermanualen 😉)
  2. Hva er refleksjoner og innsikter du har fått om deg selv eller andre siden sist vi snakket
  3. En hendelse der du virkelig kjenner at din gamle autopilot har blitt overskrevet av ny adferd
  4. Konkrete resultater du har nådd/ønsker å nå
  5. Gi oss gjerne ett tips eller inspirer oss med en kul start eller avslutning (sitater, analogier,…)

Det blir også en liten annonsering/overraskelse.

Stort klem!

___________________________

 1. Lag egen visjon 2021 – fremtidsbildet og/eller forretningsmål. (tørr å tegne ett bilde) 😉

2. Sett 2 delmål for oppnåelse. (Endre vane, stress, relasjon, samarbeid, lederskap)

3. Sett SMART aktiviteter for å oppnå delmålene

4. Møtt din veileder og gruppen i digitale møter for å hjelpe hverandre i gang

5 – Husk at du er sjefen og sitter i førersete for 2021! (Og at du er helt rå!!!!)

___________________________


Sted og datoer

Sted: Lysaker Torg 35, 1326 Lysaker
Tid: 12:00 – 16:00

___________________________

Samling 1   – 21. september
Samling 2   – 05. oktober
Samling 3   –  12. oktober
Samling 4   –
 19. oktober
Samling 5   –  26. oktober
Samling 6   –
 02. november
Samling 7   –  09. november
Samling 8   –
 16. november
Samling 9   –  23. november
Samling 10 – 30. november
Samling 11 –  07. desember
Samling 12 –
 14. desember

Sustainment Workshop – 14. januar, kl. 14:00 – 16:00, digitalt

___________________________


Deltakere i programmet

.

Aksel Smith Olsen Flexi Lås og Gitter AS / Andreas Fossnær Wold NEO Monitors / Andreas Hojem Olsen Format Eiendom AS / Anne Marte Hellebostad DNB Bank ASA / Ann-Karin Fredriksen Sikri AS / Christine Borgersen NEO Monitors AS / Daniel Kullén Con-Form AS / Erik Zacharias Nilsson Syscom / Erlin Balsnes Syscom / Håvard Ravn Ottesen Mio BPA AS / Line Hurrød Norges Idrettsforbund / Malene Pedersen Malene Pedersen / Maria F. Pettersen Flexi Lås og Gitter AS / Marianne Strand-Udnæseth Norges Idrettsforbund / Mathias Greve AF Energi & Miljøteknikk AS / Morten Wollert Nygren NEO Monitors AS / Olga Skute Digiplex Norway AS / Stine Fjærli Sjøthun AF Energi & Miljøteknikk AS / Thomas Furuseth Con-Form AS

.Anne Brænna Borgen Veidekke Industri AS / Chris Hovde Telia Company / Kari Solvang Andersen Scatec Solar

___________________________

.

Smittvern

___________________________


Forberedelse til tidligere samlinger

___________________________

Samling 12

Det viktigste er hva du har utviklet igjennom 12 uker. Hvordan var du før og hvordan er du nå. Hva er annerledes i din adferd? Sett fokus på STORYTELLING (som du har blitt rå på nå) – en historie som gjenspeiler noe av det du har utviklet. Du får gjøre det akkurat slik du vil – malen under er INGEN MAL men kun for å gi noen ideer.

Rapporten har 2 deler. Bruk din kreativitet. Noen stikkord følger her:

Del 1 – Viktigste læring fra prosessen / Resultatrapport – 2 min

Start med et smell og fang oppmerksomheten gjennom storytelling eller andre inspirerende åpninger. Snakk utifra eksempler, alltid! Når skjedde hva og med hvem? Ha fokus på din ENE til maks. tre viktigste læringer.

Hvordan var du før og nå? Hva har du lært om deg selv? Hvor synder du fremdeles og hvilke innsikter har du fått? Her er det mye gåsehud.

Har du oppnådd ditt forretningsmål (målbare resultater trigger den rasjonelle delen av hjernen) si det!!! hvis ikke – fortell hva du har fått til.

KRAV: ha med bevis OG involver publikum
A+R – valgfritt

……

Del 2 – nytt mål/fremtidsbilde –  30-40 s
Beskrivelse av nytt mål og første aktivitet eller beskrivelse av fremtidsbilde. Ta gjerne en prat med din leder og la lederen ha eierskap i din ny visjon. Her får folk ofte nye roller, ansvar eller skaper noe mer for bedriften.

…..

Tips og Tricks + Sjekkliste

 • Vær kreativ, overrask oss og  lederne.
 • Bevis kan være gjenstand, tegning, musikk, rollespill, analogi, (ovarrask oss) Alt er lov!
 • Diskuter og øv på forhånd med en eller flere sparringspartnere. Dette er din avslutning. Eier du disse 2,5 minutter så kommer du til å huske dette lenge fremover
 • Du trenger ikke å gi anerkjennelse til Dale Carnegie eller Sebastian – Din utvikling er et skinnende eksempel og det holder massevis. Husk at det er mange andre parter som har bidratt til din utvikling. Veiledere, sparringspartnere og din egen leder. De har bidratt og fortjener å høre det mer enn Dale Carnegie 🙂
 • Gå inn med en selvisk mindset: du skal få det moro og dele det som var viktig for deg! Don`t impress us – enjoy yourself!
 • Tenk «hva har blitt annerledes»
 • Beskriv det som om du forteller barna dine. Fagbegrep som «Tarzan» «Daidoo» «Skuespill» eller «LIONO» «Trakten» eller «Prinsippene» er ikke tydelig for gjestene
 • Gjennom deltakerintroduksjonen kan du gi noe kjærlighet til neste person. Gi et ekstra innsats og gjerne også kreativ. Du får 20 sekunder.
  Eksempel «Neste person opp er … har utviklet/blitt og fått til ..! Ta godt i mot….!»
 • Treff gjerne din gruppe allerede kl. 13:00 eller 12:00 for å trene og gi hverandre trygghet.

…..

Hold foten på gassen nå folkens, sørg for at du tester tilnærminger, trakten og fortsetter og jobbe mot målene dine 🙂

…..

Deltakerintroduksjon

«Neste person opp er noen/en som / … har jobbet med å / husker godt den gangen han/hun fortalte om / gitt meg personlig … / har utviklet og blitt…!»

«Vær så god og ta godt i mot …. «

___________________________

Samling 11

Takk for deling av mange sterke, personlige innsikter denne runden. Det er ikke å tvile på hvor stor effekt utviklingsområdet «stress» kan gi om bare vi gjør et innsats.

Ganske imponerende hvor mange gode råd vi kunne få ved å spørre de rundt oss hvordan vi kan bli bedre lyttere.

Gjør som Craig sier: forbered deg KUN på 3-4 hovedpoeng mtp. din presentasjon. Still forberedt uten skript gjennom å tenke på:

 1. Hva har du lært?
 2. Hvorfor har ikke det skjedd før?
 3. Når var det du hadde et vendepunkt? (dette blir ditt eksempel)!
 4. Hva er ditt beste tips til oss for at vi oppnår samme innsikt?

Tenk deg muligheten for å unngå konflikter selv om du og dine kolleger har ulike synspunkter. Ville det ikke være bra om de andre iallfall lyttet til ditt standpunkt – i stedet for å angripe eller gå i forsvar? Da skal du fortsette å trene på støtdemper, bro og trakten (eksempel, eksemplet viser, derfor mener jeg at..) – resultatet blir at du får frem dine synspunkter og samtidig viser respekt for dine kolleger.

Til neste samling utfordres alle til å overraske oss – la oss se alt det du har jobbet med disse månedene når du skal holde dine presentasjoner 🙂

Det vil si: La oss komme rask til kjernen, snakke i inspirerende bilder, bruke alle våre ressurser, snakke rett fra hjertet og innse egne potensialer à la: «jeg var faktisk ikke så god til å …»!

Gode mellommenneskelige relasjoner 90 sek. pres. s. 11.9 – Ingen HAR men avslutt med hvilke tilnærminger du skal utfordre deg selv til å praktisere fremover.


Inspirere med følelser 2 min HAR s. 11.13 – fortell om person/situasjon som har inspirert deg i løpet av din yrkesmessige karriere. La oss kjenne på den følelsen du kjente på, da.


Trene på trakten og håndtere innvendinger – støtdemper, bro, eksempel, eksemplet viser, derfor synes jeg.

___________________________

Samling 10

«Only those who risk going too far can possible find out how far one can get…..» 

Dere fortsetter å overraske meg. Selv om vi kjenner på en «jetlag» så finnes det ingen ting som holder denne gjengen igjen.

Takk for en rå start mtp. å gi tips og dele suksesshistorier for «on-the-job-training». Vi opplevde også hvor «ille» det er om vi slutter å lytte til andre. Vi motiverte hverandre til sterkere lederskap for å hjelpe andre til å få til mer. Til slutt så strakk vi oss enormt for å tilegne oss nye kjennetegn og bli mer fleksible ledere. Det syntes på hver og en hvor mye vi har nytte av å bli mer fleksible. GÅSEHUD, folkens.

Vi viser at grensene kan tøyes, slik at vi i fremtiden lettere kan håndtere utfordrende situasjoner og være modige. Vær modig og ta sjanser på jobben, det kan være du får resultater du ikke en gang trodde var mulig!

Dale Carnegie sa: Take a chance! All life is chance. The man who goes farthest is generally the one who is willing to do and dare!

Neste gang du kjenner at du går i «lås» – strekk deg – du kan oppnå mer ved å vise fleksibilitet. Nå vet vi at forutsetningen for å være fleksibel og endringsvillig er at vi er trygge, åpne, positive, modige og ikke er redde for å feile. Hvordan skaper du dette på jobben? Får du det til er sjansen stor for at flere presterer bedre og det blir morsommere på jobben.

Hva kan du gjøre for å holde gruppen ansvarlig for hverandres utvikling? Det er lov å utfordre hverandre og kapteinene! Velg nye kapteiner og utfordre hverandre! 🙂

Når vi møtes på torsdag ser vi frem til å høre hvordan alle har jobbet for å håndtere stress/press/uro på en bedre måte (delmål 3), og hvilke resultater det har medført. Du får 2 minutter og skal benytte HAR strukturen (s. 10.11). Les kapittel 10 i deltagermanualen, så er du forberedt på hvordan vi skal trene på å håndtere uenigheter og opprettholde kommunikasjonskanalene. Tenk gjerne igjennom hvilke innvendinger du vanligvis møter.

Er det noen som ønsker å invitere noen andre kolleger i tillegg til sin sjef på avslutningen 14. desember? Ta kontakt med Sebastian.

Minner om at vi også ber 3 personer om å gi oss tips på hvordan vi kan bli en bedre lytter eller mer tilstede. Ber de om å være ærlige! Si at du går på kurs! 🙂

Verdt å lese om lytting

___________________________

Samling 9

Ingen tvil om at verdsetting bygger selvtillit og at «pepping» av seg selv kan bidra til å øke engasjementet og overbevisningen. Deres interne samarbeid, utfordringer og mengder av energi, entusiasme og rett innstilling inspirerer!

På mandag  viste vi at vi får til akkurat det vi vil og bestemmer oss for. I tillegg ble det synlig hvor mye eller lite som skal til for å bygge verdiskapende vaner fremover. Det ligger i vår egen innstilling. Og ofte er det SMÅ, SMÅ endringer som gjør STORE forskjeller i hverdagen.

Nå gjelder det å ha fokus på hvordan du skal fortsette den gode vanen du fortalte om i dag, og for noen av oss; starte nye.

Neste torsdag skal vi ta risiko og trene vår egen fleksibilitet. La høye hæler og skjørtet ligge igjen hjemme 🙂 Ta mot til deg (peppe deg) med tanke på å gjennomføre den nødvendige samtalen som vi skal rapportere på neste gang (delmål 5 s. 9.6) Gi ros med bevis til minst 7 personer personer på jobb og i privaten som du vanligvis ikke gir ros til, og du vil mest sannsynlig få en positiv opplevelse.

Kapteinen sørger for at 2 og 2 snakker sammen før vi treffes igjen – slik at alle kan rapportere på «den nødvendige samtalen» delmål 5 (2 min HAR)
Ha en god uke og sørg for at du er den personen som FÅR ting til å skje!

Her er link til en artikkel jeg syntes det var verdt å lese.

___________________________

Samling 8

Neste gang skal du rapportere hvilke konkrete (målbare) resultater du har fått igjennom å jobbe med ditt endrevanemål (delmål 2) s. 8.14 (alle husker tape biten?). Det er en 2 min i HAR modell. Får du koblet hvilken konkret effekt den nye vanen har hatt mtp. tid, kvalitet eller penger, så blir denne rapporten veldig sterk!

Du skal også forberede Ros (navn, styrke, bevis) S. 8.6 til de andre i din gruppe i programmet. Du kan gjerne skrive ned på et kort og overlevere.

Det er kapteinens oppgave å utfordre slik at alle har et resultat å rapportere mht «Endre vane» målet – hva er resultatet (tid, kvalitet el.)

Sørg for at du kommer i gang med den nødvendige samtalen (delmål 5) der du skal påvirke innstillingen til en kollega (en som har en dårlig vane, slurver, forsurer miljø, ikke holder tidsfrister, ikke leverer bra nok kvalitet, noe du trenger si ifra om).  Forpliktelsen står på s. 7.13 og vi skal rapportere tilbake på samling 9. Dette er det siste delmålet vårt (delmål 5).

Det du trenger for å påvirke en annens innstilling:
1. tillit,
2. mot
3. En kort samtale

Et tips er å se de siste 9 tilnærmingene 22-30 på You Tube, anbefaler spesielt 24, 26 og 29:-) www.youtube.com. Søk på eks «secrets of success dalecarnegie 24»

Er det noe som er uklart – still spørsmål, resultatet er mest sannsynlig at du får mer ut av treningsperioden og når dine mål!

___________________________

Samling 7

Neste gang skal vi:

Samarbeidsrapport / Delmål 4

Fortell om en hendelse der du jobbet bevist, aktivt og annerledes mtp. å skape samarbeid (ved bruk av tilnærmingene 10-21). Hvilke innsikter har du fått om din samarbeidsstil tidligere. Hvordan ønsker du å skape samarbeid fremover?
90 sekunder – H+A+R – modell

 • Bruk konsekvent tilnærmingene 1-9
 • Test det å snakke mer i eksempler og bruk en gang LIONO opplevelsen i hverdagen. Tester du begge så vil du kjenne på forskjellen og hvordan disse kan hjelpe deg til å ha større innvirkning på andre
 • Fortsett å jobbe med din kommunikasjon (pauser, øyekontakt, kroppsspråk,…)

___________________________

Samling 6

Vi fortsetter veien til en sterkere kommunikasjon. Vi kommer til å forklare kompliserte budskap på en enkel måte og trene til å både tenke og snakke på stående fot. Mange opplever denne samlingen som en lettelse, da vi får noen enkle verktøy som gir oss mer tid til å sortere tankene våre.

Presentasjon «Gjør ideene dine tydelige» (LIONO)

Du har kunnskap som ikke vi kan noe om. Forklar oss derfor noe yrkesrelatert, uten kompliserte fagbegrep. Sorter dine tanker og følg sjekklisten LIONO på side 6.4 så gjør du denne 2 minutters presentasjonen interessant for oss andre i rommet.

Tips: Bruk noe jobbrelatert! / Dette er IKKE en H+A+R modell / Start gjerne med ett spørsmål / Snakk med din veileder eller Sebastian for å få mer klarhet om du trenger det.

2 minutt
Forberedelsesskjema på side: 6.5

Tenke klart i uforberedte situasjoner

Hadde det ikke vært herlig å uttrykke seg klart og inspirerende, selv på stående fot? Denne seansen blir et nytt nivå og gjennombrudd for mange som ønsker å snakke mer fritt, uten å være avhengig av skript og lange forberedelser.

OBS: Ingen forberedelse! bruk tiden på små aktiviteter i hverdagen og privat 😉

STÅENDE FOT / Billedgjørende kommunikasjon

– skap følelser som motivasjon, engasjement, håp, lidenskap, glede, åpenhet gjennom å la andre «kjenne» på ditt budskap. Bruk dette i møter som skal bli mer inspirerende, motiverende eller selge endring og dele læringer
– vi har brukt konkrete eksempler mellom 2 min. til 20min (opptil 2 timer). Nøkkelen er å bruke detaljer som skaper et bilde FØR vi kommer med vårt allerviktigste poeng. Dette er Storytelling

Alle kom seg opp og fant konkrete eksempler på stående fot uten store anstrengelser og i tillegg klarte vi å lage bro fra foregående tema. Bra jobba folkens! Ta mot til deg i neste møte på jobben også og del av din erfaring. Har du et konkret eksempel vil du få tilhørerne med deg og budskapet vil bli husket.

LIONO / Tydelig kommunikasjon

___________________________

Samling 5

Dagen handler fullstendig om din kommunikasjon. La oss sørge for å aldri mer holde kjedelige møter der andre sovner av, tenker på kveldens middagsrett eller leser eposter.

«Kassefabrikken»

Les 6 ganger teksten «Kassefabrikken» på side 5.4

Presentasjon «Engasjere»

Vi gjennopplever vi en hendelse som handler om bevegelse og stemning
Ved bruk av hele ditt ressursregistret skal du leve deg og de rundt deg inn i hendelsen

OBS: dette kan være en privat eller jobbopplevelse. Du gjennopplever ett minutt av opplevelsen. Det er ikke viktig å forklare eller fortelle. Eksempler kan være: Skitur, bil, aktiviteter, opplevelser, eventer, turer og reiser, …, … vær kreativ og overrask oss!

1 minutt
Forberedelsesskjema på side: 5.7

Presentasjon «Overbevise»

Formidle noe du sterkt står for. Her lærer vi oss til å rive folk med oss og bli en som andre ønsker å følge og lytte til.

OBS: her må du gjerne bruke ett jobbeksempel. Hva er det du er veldig imot eller FOR. Eksempler er møtekultur, kommunikasjon, rollemodell, verdier, salg, presentasjoner. Her kan vi bruke både negative eksempler og positive eksempler. Tenk på hva som inspirerer deg mest og hva du syns er overbevisende i andres kommunikasjon. Snakker du om noe du personlig virkelig brenner for blir det lett synlig for oss. Gjør det enkelt for deg selv og velg et tema som virkelig lyser opp øynene dine.

1 minutt
5.11

Les gjerne hele kapittel 5 i deltakermanualen. Da får du mer forståelse over «momentene» og «poengene» i samlingen.

___________________________

Samling 4

Denne samlingen er den siste som kjennes som «mye forarbeid». Vi setter oss totalt 5 delmål i prosessen. Neste gang setter vi delmål 3 og 4. Derfor er samling 4 et veiskille. Gjør du et ekstra innsats nå, er det største bak deg. Syns du det er vanskelig å finne aktiviteter og jobbe effektivt så kan en telefonveiledning bidra…

Delmål 1 / Relasjonsmålet
Rapport på 90 sekunder i HAR model
Manual side: 4.18 til 4.22 for mer info
Forberedelsesskjema på side: 4.23

Hendelse beskrevet i nåtid / billedgjør hva som skjedde
Anbefaling: «Still alltid nivå 2 spørsmål…»
Resultat: «… da vil de rundt deg føle seg betydningsfulle»

Et tips for å skape troverdighet, kan være å innrømme egne feil dvs. være ydmye med tanke på at vi alle har forbedringsområder😊

.

Delmål 2 / Vanemål
Jobb hver dag med dine nye vaner og fortell så mange som mulig om ditt mål.

.


Delmål 3 / Stressmål
Neste gang setter vi stressmålet. Les gjennom alle tilnærminger fra Dale Carnegie på side 4.5 til 4.11. Finn noe som treffer deg eller kom med egne tilnærminger.
Forberedelsesskjema på side 4.12

.

Delmål 4 / Samarbeidsmål
Vi setter oss også neste delmål som handler om samarbeid. Det er derfor lurt å ha lest EN gang gjennom sidene 4.26 til 4.28 – da får vi en sterkere diskusjon i samlingen.

___________________________

Samling 3

Et tips: på side 1.9 i deltagermanualen finner du en oversikt over alle delmål som skal settes i løpet av programmet, fyll i etter hvert som de settes på samlingene. Delmålene krever at du bevisst begynner å gjøre noe konkret annerledes i din hverdag. Sett opp aktiviteter du skal gjennomføre. Sørg for å utfordre deg selv til å gjøre konkrete aktiviteter som er annerledes enn det du har gjort før.

Delmål 1 (relasjonsmål s. 2.13)

Velg hvilken tilnærming (1-9 for å bygge tillit) du mener du vil ha mest utbytte av å bruke konsekvent hver dag, og benytt det så ofte som mulig de kommende 2 ukene. Velg så en person som er viktig for deg for at du skal komme til ditt forretningsmål. Hva vil du personen skal gjøre mer, mindre eller annerledes på bakgrunn av at du endrer din tilnærming til ham/henne? Det er hva du selv gjør som er avgjørende for hvordan personen agerer (endre din tilnærming til andre for å få et annet resultat), f.eks ved å rose en person i 2 uker.

Delmål 2 (endre vane-mål s. 3.7)

Ta tak i en vane (egen innstilling), noe du skal begynne å gjøre, slutte å gjøre eller gjøre annerledes. Hva trenger du å ta tak i for å gi deg selv en bedre sjanse for å nå mål? Dette skal være noe du kan jobbe med hver dag. (f.eks: Hjelpe andre, delegere mer, lytte til kolleger, hvordan jeg snakker til andre (ordene jeg bruker, stemmen), bygge andre, være en kulturbygger, bli mer synlig, si nei, bygge relasjoner, struktur i hverdagen, tilstedeværelse, KDK (Jeg skal begynne å se det positive før jeg ser det negative). Endre vane-målet handler om deg selv og din vilje til å bryte et mønster og bygge en ny vane.

Husk at det er når du tester nye verktøy og tilnærminger at du kan få erfaring med hvordan de virker! Test først og evaluer etterpå.

«Knowing is not enough, you must apply. Willing is not enough, you must do»  sa Goethe

Forberedelser til neste gang står på s. 3.2. i manualen.
– Fortsett å bruke samtalemodellen
– Øv deg på å huske navn
– Praktisere de første 9. tilnærmingene for å utvikle relasjoner.

Er det utfordrende å teste nye veier i hverdagen – les ditt eget fremtidsbilde en gang til og la deg inspirere.

Vi er nå kommet til og med s. 142 i den blå boka – Hvordan vinne venner. Les dette og du får en dypere forståelse av relasjonstilnærmingene som vi jobber med nå.

___________________________

Samling 2

 • Få flere testerfaringer med samtalemodellen (eksempel: en kjent og en ukjent person per dag)
 • Les tre ganger gjennom huskelisten (en-sten, to-sko) på side s. 2.5 i manualen
 • Forbered deg på å fortelle en konkret hendelse som har hatt betydning for den personen du er i dag, se forberedelser s. 2.16 og 2.17 (2 minutter, avgjørende øyeblikk)
 • Send inn første utkast av din målplan til trener og veileder. Både Sebastian og din veileder trenger den før dere skal ha første samtale.

Sette mål som treffer deg

 1. Skriv ned fremtidsbilde 3-6 måneder fra nå som du hørte ble gjort på samlingen i dag. «Jeg står….» «Jeg er …» «Det er dagen …»
 2. Finpuss ditt forretningsmål og dine utviklingsområder. Dette er hele fundamentet i treningen.
 3. Utviklingsområdene finner du på side s. 1.6 og 1.7 i manualen – på sist samling valgte vi de to viktigste områdene for egen utvikling. Beskriv hva et gjennombrudd for deg vil være og dine første aktiviteter under disse to områdene. Skriv gjerne gjennombrudd på alle 5 områdene.

Lurer du på noe? Spør! 😊

Jeg minner om at alt vi hører og forteller på samlingene er konfidensielt.

___________________________

Samling 1

For en morsom og levende start det ble i samling 1. La oss spørre «Level 2» spørsmål for å skape interessante samtaler. Interessante spørsmål skaper interessante svar. Det er du som kan styre samtalen.

Takk for at dere byr på dere og skaper et høyt tak. Vi gleder oss til samling 2. Nå sitter du i eget førersete for å skape et verdifullt fundament for din utvikling. Lag en visjon og gjennombrudd som treffer deg og din arbeidsgiver så kan denne treningen bli sterkere.

Oppsummert i enkelte steg:

 • last ned målplanen og fyll inn side 1 til 3
 • ta et møte med din leder og be om innspill på side 1 til 3
 • ta en titt på «metoder for å huske navn

Hvorfor?

For at du får en best mulig start, last ned og fyll ut vedlagte dokument (målplan) og ta det med på første samling. Sørg for å ta en samtale med din nærmeste leder (før 21. september) om hvilke forventninger hun/han har og hva som er et riktig og viktig mål å jobbe mot de neste månedene (side 1 – 3). Du trenger ikke fylle å ut side 4 i måldokumentet.

Dokumentet som ligger vedlagt er grunnleggende for at den tiden du er i trening blir mest mulig praktisk og for at din trener og veileder kan bistå med relevant coaching. Kom i gang nå – så har vil du ha en lettere start.

___________________________

.

Dokumenter / Nedlastinger

.

.___________________________


Ressurser

Her finner du ressurser du kan bruke før, under og etter prosessen


Om Programmet

Verden utvikler seg, og det samme gjør vi. Kommunikasjon og lederskap handler om å bygge på hvem du allerede er, og få fram de egenskapene som trengs for å lykkes i et arbeidsmarked i stadig utvikling. Du vil utvikle dine sosiale evner, styrke relasjonene dine, lære deg å håndtere stress, press og raske endringer. Du kommer til å bli bedre rustet til å kommunisere med gjennomslagskraft, løse problemer og være en mer effektiv leder. Du vil også utvikle en trygghhet til å ta tak i utfordringene situasjoner.

Under ser du noen av utviklingsområdene vi kommer til å jobbe med gjennom prosessen. Det kan være nyttig å tenke gjennom på forhånd hvor du befinner deg på de ulike.

.

Håndtere større utfordringerUtvikle flere og bedre ideer
Skape bedre samarbeidKommunisere klart og tydelig
Dempe uro og skape resultater under pressSelge inn deg selv og dine ideer
Holde presentasjoner med gjennomslagskraftStyre egne holdninger og påvirke andre
Bygge tillit og egen selvtillitVære bedre rustet i endringsprosesser
Være en leder som skaper resultater gjennom andreSkape og utvikle medarbeiderengasjement


Hva får du ut av programmet?

.