Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Hvorfor utsetter vi?

stressed
 
Hvorfor utsetter vi

Aktiviteter som helt sikkert gjør at du i større grad utsetter oppgaver er aktiviteter som foregår på internett. Spesielt sosiale medier som Facebook og Twitter. I følge boken The Power of Habit (http://www.amazon.com/The-Power-Habit-Business-ebook/dp/B0055PGUYU), av New York Times-journalist Charles Duhigg, kan vi motarbeide den negative effekten disse har på vår effektivitet. Hemmeligheten er å finne ut av hvorfor vi lar oss distrahere med å surfe på nett. Hvis det kun er fordi du trenger å koble litt ut, så klarer du deg kanskje med 5-10 minutters internettpauser.

- Men kanskje er det dårlige vaner som går utover effektiviteten din?

I følge Jim Loher og Tony Schwartz fra boken: The Power of Full Engagement: Managing Energy, Not Time, Is the Key to High Performance and Personal Renewal, tar det mellom 30 og 60 dager å endre en dårlig vane. For å permanent klare å endre vanen trenger å sette opp en strukturert plan over hva du skal gjøre annerledes hver dag. Så tenk igjennom en dårlig vane du har, om det er at du utsetter oppgaver, sjekker internett hvert 15 minutt eller e-posten på telefonen hver time på kvelden... Sett deg et mål og lag deg en plan du følger i 30-60 dager, for å se om du får forbedret effektivitet og nye gode vaner.

Beskytt din privattid
Altfor ofte sjekker vi våre smart-telefoner og føler at vi henger fast i et digitalt halsbånd styrt av jobben. Med jobbtelefonen har vi tilgang til e-post og kalendere, og våre kunder og kollegaer har tilang til oss døgnet rundt. Det kan bidra til at vi alltid føler at vi må være tilgjengelige, selv når vi ikke er på kontoret. Samtidig er det mest naturlig for mange av oss å slå den av ved middagsbordet eller når barna skal legges. Bestem deg for når din "avkoblede" tid skal være. Forsvar denne tiden med å utnytte tiden du har på jobben bedre, for eksempel ved å ikke utsette oppgaver for å sjekke siste nytt på Facebook!
 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2017 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com