Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Hvordan unngå utsettelser

smart-goals
 

Det er begynnelsen av måneden og et nytt år. Fjoråret er allerede glemt og nye mål skal nås. Du vet nøyaktig hva du trenger å gjøre, men utsetter å plukke opp telefonen for å avtale kundemøtet, å sette i gang med prosess-skissen, eller andre oppgaver som du vet du kommer til å måtte gjøre på et eller annet tidspunkt. I stedet oppdager du at du gjør alt annet enn å starte på de viktige oppgavene. Du har startet på "prokrastineringsspiralen". Når du merker at tankene vandrer og du sliter med å komme i gang med de viktige oppgavene og ta de nødvendige telefonene – da gjelder det å beholde motet og sette i gang!

I stedet for å legge press på deg selv med negative tanker fordi du utsetter viktige oppgaver - gjør dem heller om til produktive tanker!

Så i stedet for å si: "Jeg må nå målet mitt" si heller til deg selv "Jeg kommer til å nå målet mitt ved å jobbe strukturert og ta en ting av gangen".

Dale Carnegie sa: "Gjør de enkle oppgavene først, så vil de vanskelige komme naturlig". Han var tilhenger av å sørge for å være opptatt med å komme i gang og gjøre unna oppgaver, for å bryte ut av sin dårlige vane med å utsette oppgaver.

 

Her er tips til hvordan du kan bryte ut av vanen med å prokrastinere:

  • Just do it. Sett av to timer hver dag til ringing i kalenderen. Ta opp telefonen og slå nummeret til kunden. Husk at jo mer tid du har til å nå salgsbudsjettet ditt, desto bedre.   
  • Kom i gang. Når du først er i siget går ting mye lettere. Utnytt en god dag med en jevn rytme.
  • Nyt målet. Lag deg et fremtidsbilde for når du har nådd målet og kjenn på følelsen av tilfredsstillelse og letthet.
  • Benytt pep-talk. Noen ganger trenger vi å gi oss selv litt positiv feedback og «peppe» oss selv for å komme i gang med noe. Lag din egen pep-talk som du benytter når du merker at energien blir borte.
 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com