Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Hvordan snu et uengasjert team

n
 
10 prosent av norske arbeidstakere står for 80 prosent av sykefraværet* Medarbeidere som opplever stress, overbelastning eller føler at de ikke blir sett, kan bli uengasjerte, umotiverte og lite produktive.
 
Det kan være kostbart hvis det medfører redusert effektivitet, eller et lengre sykefravær. Om du merker at dine medarbeidere er stresset, trenger du å se på hvilke forandringer som kreves for å skape et miljø som gir energi og engasjement - og påvirker resultatene!

 

Her er fem tips som kan hjelpe deg å øke engasjementet i teamet:

 

1. Finn ut hva dine medarbeidere liker med jobben, og hvorfor.

Det første steget for å holde ditt team engasjert er å ta en diskusjon for å se på hvilke styrker som finnes i gruppen, og hvilke deler av arbeidet de virkelig liker. Etter en diskusjon kommer dere kanskje fram til at det finnes personer i teamet som bør bytte arbeidsoppgaver med hverandre. Forsøk så langt det er mulig å tilpasse arbeidsoppgaver til hver enkelt person. 

 

2. La en engasjert kollega fungere som mentor.

Å koble en person i teamet som er negativt innstilt, med et positivt forbilde kan være veldig effektivt. Det positive forbildet bør være en person med mye erfaring – en person som kan relatere seg til de problemene og utfordringene som kan oppstå.

 

3. Skap en personlig visjon og individuelle mål.

La dine medarbeidere sette opp egne målsetninger. Det er alfa og omega å ha en visjon for organisasjonen som helhet, men for å holde dine medarbeidere engasjerte og motiverte er det minst like viktig at de har individuelle visjoner og mål å arbeide mot. Under individuelle møter; spør dine medarbeidere hva som er deres mål, deres personlige visjon, hva de legger i organisasjonens visjon. Stolthet for organisasjonen er en viktig driver for medarbeiderengasjement – i følge en undersøkelse gjort av MSW Research. Dette er avhengig av en sterk tilknytning til organisasjonen.

 

4. La medarbeidere ta avgjørelser selv.

Medarbeidere som føler de ikke kan kontrollere sin egen arbeidssituasjon blir uengasjerte. Medarbeiderne trenger å få mulighet til å være delaktige, og kunne påvirke beslutninger som angår dem. La dem ta ansvar og eierskap når beslutninger fattes.  Det er selvfølgelig varierende hvor delaktig alle medarbeidere kan være til enhver tid. Har dere ikke mulighet til en full «brainstorming» med alle til stede, kan et alternativ være å liste noen alternativer, og spørre dine medarbeidere hvilke av alternativene de synes er best, og hvorfor. 

 

5. Feire hardt arbeid, ikke bare gode resultater.

Det blir kanskje ikke alltid som vi hadde tenkt, og det blir kanskje gjort feil, men det er sånn vi lærer og utvikler oss. Derfor er det like viktig å gi anerkjennelse og ros for hardt arbeid, som det er å belønne resultater. Genuin anerkjennelse er viktig for å holde engasjementet oppe. Et tips er å gi ros foran teamet, og irettesette en-til-en.

 

Det sies at medarbeidere ikke forlater selskaper – de forlater sine sjefer. Last ned vårt White paper "Øke medarbeiderengasjementet - Rollen til nærmeste leder" og få de tipsene og verktøyene du trenger for å skape tillit og engasjere ditt team: >> Whitepaper - Rollen til nærmeste leder

 
*sier forsker Torill Tveito ved Uni Helse i Bergen, som er en av seks som står bak en gjennomgang av 17 studier på 24 arbeidsplasser i de nordiske landnee, Nederland og Canada, med mål om å få ned sykefraværet. Kilde: http://www.aftenposten.no/jobb/Far-ikke-ned-sykefravaret-7095850.html
 
 
 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com