Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

6 tips til hvordan du kan lede med visjon

lutherking
 

Da Martin Luther King Jr. sa «I have a dream» snakket han om mennesker, ikke om prosesser. 
Visjon handler om mer enn å sette mål, lage strategier, eller gjennomføre endringsprosesser – visjon handler om mennesker! Visjonære ledere skaper et inspirerende fremtidsbilde for sine medarbeidere. Nøkkelen til suksess er evnen til å koble visjonen med en konkret plan for hvordan fremtidsbildet skal nås – i fellesskap!

 • Utnytt individuelle styrker! Visjonære ledere må være gode på å se sine medarbeideres sterke sider. Ved å spille på styrker, oppmuntrer de sitt team til å prestere på et høyere nivå. En visjonær leder fokuserer på disse styrkene og på å utvikle sine medarbeideres ferdigheter, i stedet for å kritisere deres svakheter. Vi kan ha vanskelig for å se andres sterke sider og hos noen kan de være mer skjult enn hos andre. Spør deg selv: «Hva er de beste egenskapene til de ulike medarbeiderne i ditt team?» Dette kan være opplagte styrker, men du kan også ta deg selv i å bli overrasket over det du kommer fram til.
 •  
 • Bygg broer mellom dine kolleger! Visjonære ledere ser ikke bare sine medarbeideres styrker, de evner også å koble sammen de ulike styrkene for å skape sterke team. Hvis medarbeidere får muligheten til å dele erfaringer, komme med innspill og lære bort egen kunnskap og ferdigheter, får du et team med sterk samarbeidsånd som deler suksessen.
 •  
 • Oppmuntre til kreativitet og samarbeid! Et visjonært lederskap vektlegger kreativitet og samarbeid. Dette skaper et arbeidsmiljø hvor enkeltpersoner føler seg oppmuntret til å komme med innspill og ideer. Du har kanskje hørt om Googles «20% time»? «20% time» betyr at 80% av tiden til Google-ansatte skal brukes på planlagte og fastsatte prosjekter, mens 20% av tiden, eller en dag i uken brukes til å jobbe på et helt valgfritt prosjekt. Hensikten med prosjektet har vært å sikre at selskapet forblir innovativt. Resultatet kjenner du kanskje? Gmail, AdSense, GTalk, Google Sky og Google News er blant produktene som er et resultat av Googles «20% time».
 •  
 • Planlegg! Et vellykket visjonært lederskap er ingen tilfeldighet! Å ha store visjoner er bra, og det er evnen til å koble det store fremtidsbildet med en konkret plan og en grundig prosess som er avgjørende for fremtidig suksess. «Men det skjer så mye uforutsett» tenker du kanskje? En detaljert plan bør inneholde rom for justeringer. Lag en detaljert plan, samtidig som du gjør ditt beste for å være fleksibel i forhold til denne. 

  «If you fail to plan, you plan to fail» - Benjamin Franklin
 •  
 • Kom deg ut av komfortsonen! En visjonær leder stiller seg alltid spørsmålene: Stagnerer jeg nå? Er jeg kun inne i mine gamle rutiner og vaner? Beveger jeg meg utenfor komfortsonen min? De ser etter utfordringer og benytter seg av mentorer eller trenere som kan hjelpe dem med å utvikle sine ferdigheter og styrker.Utvikling skjer ikke av seg selv! 

  "If you want something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done" – Thomas Jefferson
 •  
 • Gjør hjemmeleksen din; samle informasjon før du fatter beslutninger! Ledere i dag har en enorm mulighet til å samle informasjon og kunnskap gjennom internett. Det finnes ingen unnskyldning for å fatte beslutninger uten nok informasjon; likevel skjer dette. Et visjonært lederskap trenger å bunne i en integritet av studier, forskning, og intelligent beslutningstaking. Det er dette som kobler visjon og realitet.

 

Visjonære ledere klarer å engasjere sine medarbeidere, fordi de vet at engasjerte medarbeidere presterer bedre!

 

 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com