Sterkere. Raskere. Sunnere. Sommerkroppen, her kommer jeg!

Det var målet jeg satte meg etter sist sommerferie, og denne gangen skulle det gjennomføres på ordentlig. Det var grunnen til at jeg en onsdag valgte å for første gang i mitt liv ta en treningsøkt med PT, personlig trener. Jeg har trent mye på treningssenter før, så var usikker på om jeg faktisk ville få noe «ROI» ut av det, men «det er alltid bra med litt ny inspirasjon», ikke sant?

Mer enn bare trening

Da jeg dro hjem fra treningssenteret den kvelden var det opplagt at denne økten var noe helt annet enn de vanlige treningsøktene jeg bruker å ha. PT-en Ellinor var utrolig profesjonell ved å ikke bare utfordre og støtte på en og samme tid, men også kommuniserer kompetansen sin på en tydelig og effektiv måte. Dette gjorde at selv den enkleste øvelse ble interessant og utfordrende, med et ekstremt detaljnivå på den aktive coachingen under gjennomføringen.

Et eksempel er da jeg tok knebøy; Hvilke muskler som skulle aktiveres og hvilke som ikke skulle aktiveres, holdning, pust, tempo, frekvens og blikk ble kommentert på i detalj. Etter 36 år med et aktivt liv innså jeg plutselig hvor mye jeg hadde slurvet med styrkeøvelser jeg trodde jeg behersket til det fulle. Min måte å gjennomføre de på var helt OK, men tydeligvis langt i fra så bra som det kunne ha vært.

Hvor klare er vi over våre egne evner?

Så hvor godt trent var jeg egentlig? Musklene talte sitt tydelige språk. Etter å ha dratt kroppen min med meg hjem og plassert den godt ned i sofaen, begynte jeg å tenke; «Hvis jeg har tatt feil om mine evner og kompetanse på treningssenteret i så mange år, på hvilke andre områder har jeg feilvurdert meg selv?»

Jeg tror vi alle overvurderer våre evner i gitte situasjoner. Vi har «blind spots» hvor vi feiltolker eller ikke er bevisste på hvordan omverdenen oppfatter oss, noe en stor undersøkelse gjennomført av Dale Carnegie viste at også er tilfellet for ledere.

Vi ønsker alle å utvikle oss og oppnå bedre resultater, men det er ikke alltid vi er villige til å gjøre det som kreves, og ofte er vi ikke en gang klar over hva det som kreves er. I mitt tilfelle på treningssenteret var det ikke viljen eller gjennomføringsevnen det sto på. Jeg hadde jo dratt på treningssenteret jevnt og trutt i mange år. Mitt problem var at jeg rett og slett ikke var klar over at det jeg gjorde ikke var godt nok for å få det resultatet jeg ønsket. Jeg var ikke klar over at små detaljer kunne gi så store utslag.

For tiden arrangerer vi kostnadsfrie workshoper som heter «Kommunikasjon og lederskap», laget for ledere som ønsker å prestere bedre.

Hvordan kan du lykkes og trives bedre i din rolle?

I programmet Kommunikasjon og lederskap fokuserer du på det som er viktig for deg innen relasjonsbygging, struktur, stresshåndtering, kommunikasjon og lederskap – og jobber alltid med reelle problemstillinger i din arbeidshverdag og konkrete mål du setter deg.

Trene aktivt på lederskap

Når vi reflekterer rundt den jobben vi gjør, ender vi ofte opp med å tenke på prosessene og arbeidsoppgavene vi gjennomfører, og mindre på personene som er en naturlig del av dem. Men en god start på å bli mer bevisst på deg selv er å flytte fokuset over til menneskene du er i kontakt med, kolleger, kunder og samarbeidspartnere, og relasjonen du har med dem. Vær modig og still deg selv spørsmålet «hvordan oppfatter de meg som leder?» Som inspirasjonskilde? Som kollega? Person? Og viktigst av alt; «hvordan avviker dette fra hvordan jeg ønsker å bli oppfattet?» Vis for deg selv og andre at du tar dette på alvor ved å aktivt jobbe med å minske dette avviket.

For å ta de stegene vi ønsker i jobben og karrieren må vi finne ut hva det er som holder oss igjen (den største muligheten for utvikling), hva vi må gjøre annerledes, og sist men ikke minst; trene.

Det krever tid, innsats og coaching, men i stedet for å fokusere på sommerkroppen ‘19, hva med å begynne å trene målrettet for å bli den lederen du ønsker å være de neste årene?

Meld deg på den nevnte workshopen Kommunikasjon og lederskap 11. september,  eller om du ønsker vite mer om oss kan du lese vår historie, eller ta kontakt om du lurer på noe.

– Fredrik Rosendahl


Hvordan kan vi bidra til å du når målene dine?

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg, ditt team eller selskap til å prestere bedre? Eller ønsker du bare en prat om dine utfordringer på jobben? Fyll inn skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

.

Fornavn
Etternavn
E-post
Selskap
Telefon
Ved å huke av boksen bekrefter du at du godtar at vi lagrer data om deg i henhold til vår personvernerklæring


Categories: Ledelse