Noe av det mest givende med å jobbe i Dale Carnegie er å møte utrolig dyktige mennesker, som virkelig brenner for det de gjør, og som inspirer de rundt seg.

Jeg hadde gleden av å møte en slik person forleden, en tidligere deltaker av programmet Kommunikasjon og lederskap, og ble nesten satt ut av hans formidlingsevne, kunnskap og refleksjoner om ledelse. Jeg er veldig takknemlig for at han tok seg tid til møtet, og ikke minst at han lot meg ta opp samtalen slik at hans ideer og kompetanse kan deles med deg – for dette er en person vi alle kan lære mye av!


Årets unge leder i reisebransjen

Jørgen Holte (30), Director of Sales i Radisson Hotel Group, ble i januar 2019 tildelt prisen for «årets unge leder i reisebransjen», av HSMAI Norway1­­­. Av HSMAI ble han beskrevet som et eksepsjonelt ledertalent med fremragende resultater, og jeg ville gjerne vite hva som kreves for å få slike adjektiver brukt om seg selv, men det var definitivt ikke en mann «høy på seg selv» jeg snakket med.

– Hehe, det er veldig voldsomt da! Det er selvfølgelig gøy å få slikt sagt om meg, men for meg som syns det er litt intenst å feire bursdagen min er det i overkant mye oppmerksomhet. Jeg er glad i hoteller og mennesker, og satser litt ekstra fordi jeg liker det jeg gjør – det gir tydeligvis resultater.

– Jeg kunne ikke ha jobbet med salg hvis jeg ikke likte mennesker, så jeg håper og tror jeg er grei å jobbe med. Så er det veldig viktig for meg å inkludere andre, for hvis ikke jeg evner til å slippe andre til, så går medarbeiderne mine glipp av all kompetansen som finnes i teamet.

Jeg ville gjerne vite mer om hva han mener er nøkkelen for å lykkes som leder, og det er tydelig at akkurat inkludering er noe som kjennetegner lederstilen til Jørgen.

– Jeg tror ikke på micro-management. Mitt team får lov til å styre selv uten at jeg forstyrrer deres arbeidsro. Vi er personlige og har medarbeidersamtale én gang i måneden, hvor vi snakker om lidenskap, privatlivet og prestasjoner. Vi vet til enhver tid hvor vi har hverandre og det skaper lojalitet og trygghet.

– Jeg kjenner mine medarbeidere godt og det er stor takhøyde hos oss, noe som skaper raskere prosesser. Min «nøkkel» er å holde tett dialog med alle. Hvis du ikke gidder å bli kjent eller i det minste ta opp telefonen fremfor å skrive en mail, så gjør du det vanskelig for deg selv og de rundt deg. Vi er nødt til å forstå hverandre og det krever en innsats!

– Jeg ble oppdratt hjemme til å se det positive i andre og forstå viktigheten av hvordan vi kommunisere med hverandre. Å være glad i andre mennesker fikk jeg helt fra barndommen.

Og den inkluderende lederstilen ga tydelige resultater i 2018, noe som altså til slutt førte til prisen som årets unge leder.

– I mitt «cluster» gikk vi over budsjett på alle hoteller. Målene var ganske høye i utgangspunktet, men vi greide å løfte oss videre, og vi satte oss rett og slett enda høyere mål. Så handlet det også om at det var helt greit å feile, for da tør folk å ta en sjanse.

– I tillegg så er det essensielt at du lytter og er oppriktig interessert når du driver med salg. Du kan ikke «pitche», hvis du ikke har forstått personen foran deg. Du må vite hva som er viktig for dem i livet for å finne en løsning som passer, og da må de få lov til å prate – mye. Hvis du ikke er oppriktig interessert og nysgjerrig, så skjønner jeg godt at denne jobben kan være irriterende for mange.

– For min del så får jeg et «kick» av at det er hektisk, både fordi det er gøy og for at det gir meg muligheten til å prestere. Da kan jeg bruke teknikker og verktøy for å få ting gjort. Og så er det utrolig moro å snu situasjoner til det bedre og bidra til utvikling. Det gir alltid litt adrenalin, og du må virkelig jobbe hardt, men får du det til er det en fantastisk følelse!

I 2016 fullførte Jørgen programmet Kommunikasjon og lederskap hos Dale Carnegie. Han virker ikke å være i tvil om at den erfaringen har vært med på å påvirke hvordan han er som leder i dag.

– Av alle prosesser jeg har gått er Dale Carnegie den eneste som tok meg helt utenfor komfortsonen og bidro til at jeg personlig kunne utvikle mine talenter. Den hjalp meg virkelig til å utvikle mine egenskaper og ta tak i ineffektive vaner.

– Selskapet og bransjen er i kontinuerlig endring, så hvis ikke jeg tar sjanser vil jeg ikke være relevant i fremtiden. Jeg sitter i den stillingen jeg har i dag fordi jeg fikk muligheten til å overta den samme rollen midlertidig til å begynne med. Hadde jeg ikke samlet den erfaringen hadde jeg ikke vært her i dag, og uten Dale Carnegie hadde jeg ikke turt, fordi jeg ikke var trygg nok på meg selv.

– En annen ting med programmet til Dale Carnegie som er så unikt er at du sitter med så mange forskjellige personer i samme rom. Det er alt fra dresskledde i finans, til hettegenser i industri, ulike ledernivåer, roller og bransjer. Alle må teste sine grenser, bruke verktøy innen lederskap og kommunikasjon og være i aktivitet. I første omgang tror du at dette ikke vil være relevant for deg, men så tester du og ser at – «WOW, dette var helt nødvendig for å ta videre steg i jobben og karrieren min». Det er inspirerende å se andre i samme situasjon som deg, og se hvor bra det blir når vi slipper løs potensialet vårt.

Så hva er årets unge leders råd til andre som befinner seg i en lignende situasjon som han selv gjorde for noen år siden, eller som ønsker å utvikle seg videre som leder og medarbeider?

– Du må være tålmodig og læringsvillig. Du må prøve og feile og ikke tenke at du alltid skal gjøre rett. Du burde heller stole på at du kan rette opp alle feil som skjer. Hvis det skjer – legg deg flat og lær noe nytt. Ikke gjem deg bak umenneskelige mål om perfeksjonisme, men spør deg selv, «Hva er det verste som kan skje hvis jeg prøver»?

Hvordan kan du lykkes og trives bedre i din rolle?

I programmet Kommunikasjon og lederskap fokuserer du på det som er viktig for deg innen relasjonsbygging, struktur, stresshåndtering, kommunikasjon og lederskap – og jobber alltid med reelle problemstillinger i din arbeidshverdag og konkrete mål du setter deg.

– Og så er det viktig å iblant prøve å se seg selv med 100% ærlige øyne, og tørre å ta tak der det trengs. Hvis du er redd for å endre deg vil du gå glipp av sider i deg selv som kunne gjort deg mer avslappet, effektiv, tydelig eller rett og slett mer lidenskapelig. Å utvikle dine talenter er jo gøy!

Dette var bare et utdrag av samtalen jeg hadde med Jørgen, og jeg skulle ønske jeg kunne snakket med han om lederskap, jobb og livet generelt, hver eneste uke. Det er imponerende den reisen du har hatt så langt, Jørgen, og alle oss i Dale Carnegie gleder oss til å se deg ta nye sjanser, nye steg og fortsette reisen fremover!

Hvis du ønsker å lese mer om den prosessen Jørgen gikk hos Dale Carnegie kan du gjøre det her. En måte å få en liten, kostnadsfri, prøvesmak på prosessen, er å melde deg på en av våre workshoper, som du finner mer om her.


– Sebastian

Kilder:
1: http://hsmai.no/2019/01/11/ukens-navn-jorgen-holte/


Hvordan kan vi bidra til å du når målene dine?

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg, ditt team eller selskap til å prestere bedre? Eller ønsker du bare en prat om dine utfordringer på jobben? Fyll inn skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

.

Fornavn
Etternavn
E-post
Selskap
Telefon
Ved å huke av boksen bekrefter du at du godtar at vi lagrer data om deg i henhold til vår personvernerklæring


Categories: Ledelse