Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Få ting gjort på kortere tid med færre ressurser

juni2012literessurser
 

Kontinuerlig blir det stilt høyere krav til oss, til at vi skal levere bedre kvalitet på kortere tid. Det krever at vi tenker på en litt annerledes måte og kan være fleksible i måten vi jobber på. Her er noen forslag til hva du kan gjøre når oppgaver og forpliktelser samler seg opp.

1. Konkretiser
Konkretiser oppgaven ved å finne ut i detalj, hva som skal gjøres. Brett opp ermene og sett i gang fra toppen.

2. Dette får jeg til
Det er overraskende hva du kan få til bare du bestemmer deg for at du klarer det. Tenk at det går bra, heller enn å bruke tid og energi på å bekymre deg for at det ikke går bra.

3. Del opp
Del opp oppgavene i mindre små deler. Og konsentrer deg om hver enkelt del. Da vil du oppleve at en stor oppgave virker mindre og mer overkommelig.

4. Rydd pulten
Det å se på høye hauger med papirer, vil ikke gjøre det lettere å få de bort. Så rydd pulten for dårlig samvittighet, post-it lapper og papirhauger.

5. Tidsfrist
Gi deg selv tidsfrister som er i god tid før den egentlige tidsfristen. Da gir du deg selv ro, selv om det dukker opp andre oppgaver som haster mer og du må ta tak i.

6. Ha det gøy
Når du skal gjøre kjedelige oppgaver, sørg for at du også har det gøy og gjør det lystbetont. Her kan du variere med å gi deg selv premier, si ifra til en kollega som kan holde deg ansvarlig, unn deg en pause og kjøp deg en is, sett på musikk!

7. Be om hjelp
Når du ser at det blir for mye, be om hjelp. Det er ikke alltid lett å innrømme at du ikke strekker til. Samtidig er det bedre enn at du skal få rykte på deg for og ikke levere og ikke levere i tide.
 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com