Vi kan starte med det enkleste først: Motivasjonsforedrag og kick-off-samlinger gir ikke varig effekt. I en undersøkelse gjennomført av Infact (på vegne av Dale Carnegie Training) svarer 40 % at deltakelse på motivasjonsforedrag eller kick-offs gir svært liten eller ingen forbedret motivasjon. Ja, det kan være gøy og ja, det kan føles inspirerende. Men hvor mye husker vi av det etter 3-6-12 måneder? (Tips, sjekk Folkeopplysningens episode om motivasjonsforedrag for svaret på det spørsmålet). Hverdagen kommer fort og effekten av motivasjonsforedrag renner ut i sanden i løpet av kort tid.

Så hva er det som fungerer da?  For mange ledere er det en gåte hvordan de skal få motivert medarbeidere.

Å motivere og engasjere de ansatte finnes det ikke noen quick-fix på, og handler mindre om kreative og artige påfunn enn om godt lederskap i det daglige.

Gjennom 16 års erfaring med å hjelpe ledere å skape engasjerte medarbeidere har jeg gjort meg noen erfaringer om hva som faktisk fungerer for å skape langvarig engasjement.

Den viktigste motivasjonsjobben skjer på jobben hver dag, gjennom god oppfølging av den enkelte medarbeider i det daglige.

Så hvordan kan du vite hvordan du ligger an? Her er sju spørsmål alle ledere bør stille seg for å ta tempen på sitt eget lederskap:

  • Ser jeg situasjonen ut fra den andre personens perspektiv, eller mitt eget?
  • Tenkte jeg på personens beste nå, eller mitt eget?
  • Fokuserte jeg på at vi skal skape resultater sammen, eller konsekvensene for meg hvis vi når/ikke når målene våre?
  • Delegerer jeg denne oppgaven 100% og skaper eierskap, eller holder jeg litt igjen, og beholder kontrollen selv? Hvordan kan jeg utnytte potensialet til mine medarbeidere bedre når jeg delegerer, så det bidrar til deres utvikling og at de samtidig må strekke seg?
  • Bruker jeg et inkluderende språk, snakker om «oss» og «vi», eller sier jeg «jeg» og «dere»?
  • Når sist spurte jeg en medarbeider «Hva kan jeg hjelpe deg med?»
  • Når var sist jeg selv ba om hjelp, og dermed viste en person at jeg stoler på den, og har tillit til den?

Høres dette ut som noe du kan bli enda dyktigere til? Å endre vaner tar tid, og er noe som må jobbes aktivt med. Gjennom lederskapsprogrammet Kommunikasjon og lederskap setter vi fokus på det som er viktig for deg, for å løfte dine egne og teamets resultater. Vil du vite mer? Ta kontakt for et møte, eller meld deg på en kostnadsfri introduksjonsworkshop.

-Ellen


Hvordan kan vi bidra til å du når målene dine?

Lurer du på hvordan vi kan hjelpe deg, ditt team eller selskap til å prestere bedre? Eller ønsker du bare en prat om dine utfordringer på jobben? Fyll inn skjemaet under så tar vi kontakt med deg.

.

Fornavn
Etternavn
E-post
Selskap
Telefon
Ved å huke av boksen bekrefter du at du godtar at vi lagrer data om deg i henhold til vår personvernerklæring


Categories: Ledelse