Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

5 tips for hvordan gjennomføre en vellykket teampresentasjon

Presentation Effectiveness
 
Nå, mer enn noensinne, blir forretningsfolk bedt om å gi presentasjoner i team. Det betyr at hver og en i teamet må finpusse presentasjonen, forberedelser og sine ferdigheter innen presentasjonsteknikk for at disse typer presentasjoner skal være tydelige og engasjerende. Profesjonelle team presentasjoner involverer grundig planlegging som for eksempel jevne overganger, logisk sekvensering av fagstoffet og evnen til å skape en sammenhengende faglig melding. Her er 5 trinn som teamet ditt kan følge for å få en vellykket presentasjon.
 
1) Kraftfull åpning - Åpne med inspirasjon. Du ønsker umiddelbart å engasjere lytterne og sette tonen for presentasjonen. Sørg for å planlegge ditt budskap nøye og levere en oppsiktsvekkende uttalelse (statistikk eller fakta) som du kan koble til temaet og engasjere lytterne med.
 
2) Innledning - Etter åpningen din, bør du alltid gi en kort oversikt over din agenda for presentasjonen og presentere medlemmene av teamet. Det er to forskjellige måter du kan gå frem på i introduksjonen. Hovedforedragsholder kan kort presentere hvert medlem av teamet og deres respektive rolle i presentasjonen, eller hver person kan kort presentere seg med og rolle.
 
3) Overganger – En del av forberedelsene til presentasjonen bør handle om hvordan håndtere overgangene mellom innlegg og den som presenterer. En overgang uten sammenheng kan bremse flyten i presentasjonen og forvirre publikum. For å lette overgangen, bør du holde en streng tidsramme for de som presenterer og benytte verbale signaler for å indikere at neste person gjør seg klar til å ta over: Eks: "Om litt, vil Ola fortelle oss hvordan tidslinjen vil fungere." Når du skal presentere, sørg for at du lytter, slik at du hører og dermed vet når det er din tur.
 
4) Lag tid til spørsmål og svar - En effektivt tilrettelagt spørsmål og svar økt vil etterlate et varig og positivt inntrykk på lytterne. Det er viktig i en team presentasjon å planlegge og forberede for denne økten. Ta deg tid til å avgjøre på forhånd hvilke spørsmål og temaer som vil bli besvart av hvilke personer i teamet. Det kan være nyttig å avgjøre på forhånd hvordan markere at det er mulighet for andre i teamet å legge til svar på spørsmålene.
 
5) Avslutt med noe effektfullt - Det er viktig at du avslutter presentasjonen på en positiv måte. Avslutningen av presentasjonen kan bidra til å forsterke budskapet du vil at publikum skal sitte igjen med. Du ønsker å ha en person, vanligvis hovedforedragsholder, som avslutter presentasjonen. I avslutningen sørg for at du effektivt samler materialet og oppsummerer.
 
 

Tilbake

 
 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com