Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

10 tips til hvordan du setter et mål, og når det!

Det er januar, og nye mål og budsjetter på jobb, for ikke å snakke om nyttårsforsetter på hjemmebane. I januar er det vanlig å sette nye mål for året, men etter som månedene går er det fort gjort at målene, gjerne de langsiktige, går i glemmeboken. Det er også fort gjort å se etter snarveier.

heihei

Hvis jeg skal løpe Oslo Maraton i september. Må jeg egentlig løpe så mange mil for å være forberedt? Holder det ikke med hardkjøring de siste ukene før løpet? Eller om jeg skal ned i vekt: Må jeg slutte med kanelboller til lunsjen, eller vaffelfredag? Holder det ikke å følge noen av vidunderdiettene og fortsette som før? Hvis budsjettet for 2015 er høyere enn det var i 2014, er det da nok å gjøre akkurat det samme som i år som i fjor?

Hvert år setter vi opp nye, spennende mål – og fortsetter å gjøre som vi alltid har gjort. Og hvert år blir vi like overrasket når resultatene uteblir. Nye resultater kommer ikke av seg selv. Nye resultater krever nye vaner og nye aktiviteter.

Her får du 10 enkle tips som hjelper deg å holde fast ved ditt mål, og å nå det.

1.    Lev opp til dine egne forventninger. Sett ditt eget mål som er viktig for deg– ikke det du tror andre forventer seg. Gjennom å sette ditt eget, personlige mål kommer du til å bli mer motivert til å nå det.
 

2.    Del dine mål. Å prate om sitt mål er en måte å komme nærmere målet på. Si for eksempel at du vil få bedre struktur og kontroll over tiden. Å fortelle en kollega at du har begynt å sette av en halvtime hver fredag for å planlegge neste uke kan gjøre at du i større grad blir ansvarliggjort og har større sjanse for å faktisk skape en ny vane. 
 

3.    Skriv ned målet ditt. Vær spesifikk og ha det synlig, som en påminnelse.
 

4.    Sett et smart mål. For å nå ditt mål er det viktig å være realistisk. Bruk gjerne SMART-modellen når du skriver det ned. Målet skal med andre ord være Spesifikt, Målbart, Attraktivt, Realistisk og Tidsbestemt.
 

5.    Ha fokus på det du liker. Finn noe i ditt løfte/din målsetning som du trigges av og liker. Fokuser på det.
 

6.    En ting av gangen. Eliminer distraksjoner og unnvik å gjøre for mange ting på en gang. Hold deg fokusert på oppgaven for å unngå å havne på et sidespor.
 

7.    Bryt ned målet. Iblant kan et mål føles uoppnåelig, noe som gjør at motivasjonen kan bli mindre. Bryt derfor ned målet i delmål. Og bryt delmålene ned i konkrete aktiviteter.
 

8.    Drøm stort. Det er bedre å sette lista for høyt enn for lavt. Som forfatteren Robin Sharma har sagt: “If people are not laughing at your dreams at least once a week, you are aiming too low!”
 

9.    Vær villig til å mislykkes. Aksepter det faktum at du kan mislykkes og lær av dine feil.
 

10.  Og sist, men ikke minst – sørg for å feire dine fremganger. Motiver deg selv med en liten belønning for hvert steg du kommer nærmere ditt mål. Skjem deg selv bort litt!


Det sies at medarbeidere ikke forlater selskaper - de forlater sine sjefer. Last ned vårt White paper: "Øke medarbeiderengasjementet - rollen til nærmeste leder" og få de tipsene og verktøyene du trenger for å engasjere ditt team til å ville nå nye mål. 

 

 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com