Engasjerte medarbeidere presterer bedre
  Skriv ut  

Hvordan lede andre smarte

Nettside5

Ansatte begynner i selskaper, men forlater ledere!

Hvorfor er det sånn? Fordi lederne ikke tar seg tid til å se, veilede og utfordre sine medarbeidere i hverdagen. Mange ledere er for operative og har en utfordring med å delegere ansvar.

Mange får lederroller fordi de var dyktige i faget sitt, ikke fordi de har gode lederegenskaper. Å være dyktig i fag holder ikke som leder! Som leder holder det ikke å prestere som enkeltperson. Utfordringen er å få andre til å prestere.

Hvordan? Nøkkelen er å forstå hva det er som får folk til å prestere. Selskaper med engasjerte medarbeidere utkonkurrerer andre selskaper med opptil 202% (Gallup).

Medarbeideres prestasjonsnivå henger altså sammen med graden av engasjement. 69 % av medarbeidere som er uengasjerte, er misfornøyde med sin nærmeste leder, i følge en undersøkelse gjennomført av MSW Research. 

Ledere trenger å skape rammer for åpen kommunikasjon og informasjonsutveksling mellom team og avdelinger. Gjennom å verdsette og se den enkelte medarbeidere og samtidig delegere myndighet og ansvar er det mulig å få dedikerte medarbeidere som er opptatt av ikke bare sine egne mål men av organisasjonens.

Dale Carnegie har over 100 års erfaring med praktisk ledertrening. Vil du vite mer om du kan utvikle eget lederskap eller få andre til å prestere? Les mer ved å klikke på linkene under:

 

Bygdøy Allé 2, P.B. 573, Sentrum, Oslo N-0105, NO
Tlf:+47 900 90 916

Følg oss på

 
© 2017 Dale Carnegie & Associates, Inc.. Alle rettigheter.
Webside design og utvikling av Americaneagle.com